Őszre dönteni akar versenyzőkérdésben a Haas

A Forma-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas abban bízik, idén szeptemberre sikerül döntést hozniuk arról, milyen versenyzőpárossal vágnak neki bemutatkozó idényüknek.


A Forma-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas abban bízik, idén szeptemberre sikerül döntést hozniuk arról, milyen versenyzőpárossal vágnak neki bemutatkozó idényüknek.

Bár Günther Steiner csapatfőnök kijelentette, nem kell elsietniük a dolgot, valójában a csapaton belül van egy határidő arra vonatkozóan, mikorra is kell döntést hozniuk versenyőkérdésben.

„A terv az, hogy augusztusra/szeptemberre befejezzük a tárgyalásokat, és aztán bejelentést tegyünk” – mondta a szakember.

„A piac egyre világosabbá válik, mostanra sokan felvették velünk a kapcsolatot, hiszen ez egy kétirányú dolog. Nem kell elsietnünk, hiszen látnunk kell, kik elérhetőek a piacon, ki szerepel jól, és ki akar mozgolódni.”

„A versenyzők pedig azt szeretnék látni, kik is vagyunk mi. Most már egyre inkább láthatják, hogy jó dolgokat csinálunk.”

Steiner hozzátette, bár fontolgatják, hogy amerikai versenyzőt szerződtetnek a jövő évre, valójában a tapasztalat az, ami prioritást élvez.

„Figyeljük az amerikai pilótákat is, de az, ha az ember amerikai, nem jelenti azt, hogy automatikusan ülést kap tőlünk. Ha viszont jó versenyző, akkor rendben van. Ha kiválasztunk egy amerikait csak azért, mert ő hazánk fia, és nem érünk el sikereket, az sem az adott versenyzőnek, sem nekünk nem jó. Ezáltal pedig árt az egész folyamatnak, sőt, az országnak is, mert mindenki azt mondja majd, ezt sem tudjuk megcsinálni.”

„Egy tapasztalt amerikai már más tészta, de egyelőre nincs ilyen, márpedig most olyasvalakire van szükségünk, aki némi iránymutatást ad nekünk. Fontos, hogy legyen egy biztos pont a csapatban. A csapat új, minden új, ha tehát két új pilótát választunk, akkor nem tudjuk, hogyan oldjuk meg a problémákat, ha azok felütik a fejüket.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!