Friss hírek

Öt csapat segíti majd a Pirelli gumifejlesztéseit

Öt csapatnak áll szándékában segíteni a Forma-1 kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit a 2017-es abroncsok tesztelésében.


Öt csapatnak áll szándékában segíteni a Forma-1 kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit a 2017-es abroncsok tesztelésében.

A királykategória alakulata a minap egyeztek meg abban, hogy egy összetett tesztprogrammal segítik majd az olasz gumigyártó felkészülését a következő idényre, amikor is jelentősen módosulnak az F1-es szabályok.

A tesztprogram keretében a Pirelli első lépésben egy 2015-nél korábbi autóval tesztel majd, majd július végén, vagy augusztus elején egy hibrid modellre vált – lényegében egy 2015-ös autóra, melyet már a 2017-es aerodinamikai tulajdonságokkal ruháznak fel.

Az Autosport című brit szaklap azt írja, öt csapat egyezett meg abban, hogy ellátja a 2015-ös autót fejlesztésekkel – úgy tudni, a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull, illetve további két istálló a Williams, a McLaren és a Force India közül.

Ha hinni lehet a híreknek, növelik majd a tesztnapok számát – a jelenlegi szabályok szerint egy versenyidényen belül 12 tesztnap áll rendelkezésre, ám állítólag ez a duplájára emelkedik majd.

A változtatásokat az F1 Bizottsága és a Motorsport Világtanács hagyja majd jóvá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek