Öt futam rajtidőpontja is módosul

Jules Bianchi tavalyi októberi balesetének fényében öt idei verseny rajtidőpontján is módosítanak.


Jules Bianchi tavalyi októberi balesetének fényében öt idei verseny rajtidőpontján is módosítanak.

Bár az Ausztrál Nagydíj szervezői korábban ragaszkodhat a helyi idő szerinti 17 órás kezdéshez, a Reuters hírügynökség értesülései szerint a futam idén egy órával korábban, 16 órakor startol majd – noha az időmérő edzés maradt az eredetileg tervezett 17 órás időpontban.

A Forma-1 csapatainak, valamint a televíziós társaságoknak elküldött tájékoztatóból kiderül, a Maláj Nagydíj rajtját is előrehozzák helyi idő szerint 15 órára, míg Kínában, Japánban és Oroszországban is 14 órakor startol a verseny.

Idén 1992 után ismét Forma-1-es futamot rendeznek Mexikóban, a verseny pedig helyi idő szerint délután 1 órakor kezdődik majd.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még tavaly állított fel egy bizottságot, mely Jules Bianchi Japán Nagydíjon elszenvedett balesetét vizsgálta. A szakértők jelentésükben azt javasolták, a versenyeket legkésőbb 4 órával a napnyugta előtt rajtoltassák el, hogy a mezőny biztonságos körülmények között teljesíthesse azokat.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!