Ötrészes dokusorozat készül Michael Schumacherről - F1VILÁG.HU

Ötrészes dokusorozat készül Michael Schumacherről

Az ARD gondozásában ötrészes dokumentumfilm készül Michael Schumacher életéről, melyet decemberben mutat majd be a német közszolgálati csatorna.

Idén lesz 10 éve, hogy a Forma-1 egyik legeredményesebb versenyzője súlyos síbalesetet szenvedett — a legendás versenyző életét néhány éve már feldolgozta a Netflix által bemutatott dokumentumfilm, most azonban még többet megtudhatunk majd arról, a kerpeni gokartpályáról indulva hogyan jutott fel Schumacher a száguldó cirkusz csúcsára.

A dokusorozatban számos legendás sportoló megszólal majd a német pilótával kapcsolatban, köztük van Dirk Nowitzki német kosárlabdázó is, Bastian Schweinsteiger világbajnok labdarúgó,, aki „Schumacher győzelmei révén ismerte meg igazán a német himnuszt”, valamint Franziska van Almsick korábbi német úszó is. De az ARD gondozásában készülő sorozatban Schumacher egykori riválisa, David Coulthard is mesél a legendás autóversenyzőről.

A készítők azt ígérik, az ötrészes sorozatban főként Michael Schumacher személyiségére fókuszálnak, és természetesen ritkán látott archív felvételekkel teszik színesebbé az alkotást.

Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést egy síbalesetben, azóta nem láthattuk a nyilvánosság előtt, és állapotáról sem tudni sokat. 10 évvel a sorscsapás után a sorozat készítője, Andreas Toll számos nemzetközi helyszínre ellátogatott a forgatások érdekében, és olyan kiemelkedő interjúalanyok is megjelennek majd az alkotásban, mint Ralf Schumacher, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Ross Brawn, Norbert Haug és Jean Todt.

A „Being Michael Schumacher”, azaz „Michael Schumachernek lenni” című sorozatot valamennyi részét december 14-én teszik elérhetővé az ARD médiatárában, a Das Erste csatornája pedig december 28-án műsorára is tűzi majd a teljes szériát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!