Ott lesz a melbourne-i idénynyitón a Manor

Biztosan ott lesz az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Marussia utódcsapata, a Manor – erősítették meg az istálló képviselői a minap.


Biztosan ott lesz az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Marussia utódcsapata, a Manor – erősítették meg az istálló képviselői a minap.

A banbury-i gárda ellen még a tavalyi szezon utolsó felében indult meg a felszámolás, és bár sokáig úgy tűnt, semmi esély az istálló megmentésére, végül sikerült befektetőket találni, így a Manor nevezett is az előttünk álló idényre.

„Az elmúlt fél évben voltak olyan pillanatok, amikor egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy elérkezünk ehhez a ponthoz” – mondta Graeme Lowdon sportigazgató.

„De örömmel jelenthetem, hogy rengeteg ember fáradhatatlan munkájának hála készen állunk arra, hogy ismét versenyezzünk! Az elmúlt néhány hónap hullámvasútszerűen alakult – és szeretnék külön köszönetet mondani a rajongóknak is.”

A Manor egy átmeneti autóval kezdi majd meg az idei szezont, mely teljes mértékben megfelel a 2015-ös technikai szabályoknak – alaposan átszabott modellje pedig majd a bajnokság későbbi szakaszában debütál.

Az istálló megerősítette, befektetőjük nem más, mint Stephen Fitzpatrick, a csapat elnöki székét pedig jelenleg a Sainsbury korábbi ügyvezetője, Justin King foglalja el.

Lowdon elárulta, autójuk ezen a héten teljesíti az FIA utolsó kötelező töréstesztjeit – a versenygépeket eztán útnak indítják Melbourne-be.

„A töréstesztek folyamatban vannak, lefoglaltunk egy kis helyet a laborban, hogy ezen a héten befejezhessük őket. Már csak nagyon kevés teszten kell átesnünk. Elég rövid időnk volt felkészíteni az autót, de remélhetőleg minden jól megy majd idén.”

„Az autót Dinningtonban készítjük fel, jól állunk vele, a felszerelés nagy részét pedig pénteken indítjuk útnak, és egészen az utolsó pillanatig küldünk még dolgokat.”

A Manor egyik autóját Will Stevens vezeti majd idén – hogy ki lesz a csapattársa, arról még nem tett bejelentést az istálló.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS