Óva intik Schumachert a DTM-től

Michael Schumacher napokkal ezelőtt jelentette be, hogy a szezon végén végleg befejezi Forma-1-es pályafutását. Azt egyelőre nem tudni, hogy a versenyzéssel is teljesen felhagy-e, de egyesek szerint a német túrautó-bajnokságban (DTM) semmiképpen sem kellene lejáratnia magát.


Michael Schumacher napokkal ezelőtt jelentette be, hogy a szezon végén végleg befejezi Forma-1-es pályafutását. Azt egyelőre nem tudni, hogy a versenyzéssel is teljesen felhagy-e, de egyesek szerint a német túrautó-bajnokságban (DTM) semmiképpen sem kellene lejáratnia magát.

A Forma-1-ből visszavonuló pilóták közül többen is a DTM felé vették az irányt az utóbbi években, például Mika Häkkinen, Jean Alesi, Heinz-Harald-Frentzen, Ralf Schumacher David Coulthard is kipróbálta magát a túraautózásban. A győzelem azonban csak Häkkinennek és Alesinek jött össze, a többieknek legfeljebb apró részsikerek jutottak.

A Mercedes F1-es csapatát év végén elhagyó Michael Schumacher előtt bizonyára adott lesz a lehetőség, hogy a stuttgarti márka színeiben a DTM-ben folytassa pályafutását – akár öccse, Ralf csapattársaként. A háromszoros F1-es világbajnok Jackie Stewart szerint azonban a 43 éves klasszisnak végleg fel kellene hagynia a versenyzéssel.

„Már korábban is visszavonulhatott volna. Remélhetőleg a döntése ezúttal nem csak egy rövid időre szól. A hírneve egyértelműen csorbult azáltal, hogy a visszatérése ennyire eredménytelen volt. Az utóbbi időben túl sok balesetben is érintett volt, olyanokban, amiket egy újonctól vár az ember, nem egy olyan pilótától, aki egyike a legnagyobbaknak”- kritizált élesen a skót legenda.

„Én nem szívesen látnám őt például a DTM-ben vagy más sorozatban sem. Szerintem végérvényesen fel kellene hagynia a versenyzéssel”- tette hozzá Sir Jackie Stweart.

Egyetért vele a német Motorsport-Total.com szakértője, az egykori F1-es pilóta, Marc Surer is, aki szerint biztosan nem lenne eredményes a kategóriaváltás. „Valaki nem lesz sikeres egy másik szériában csak azért, mert Forma-1-es pilóta. Azok az autók teljesen más határon mozognak, teljesen máshogy viselkednek. Úgyhogy azokat a képességeidet, amikkel a Forma-1-ben 300 kilométer per órás sebességgel száguldasz át például az R130-as kanyaron Japánban, nyugodtan el is felejtheted. A túraautózás egy teljesen más vezetési stílust követel meg.”

Surer szerint ráadásul Schumacher már nem is lenne elég motivált a DTM-hez. „Ott természetesen mindenki nagyon motivált, mivel az az életük. Ha a Forma-1-ből átmész a DTM, és azt gondolhatod, hogy ’Oké, még versenyzem egy kicsit’, az nem elég. Ott olyanokkal kell felvenned a küzdelmet, akik száz százalékig elszántak.”

Schumacher az F1-es visszavonulásáról szóló bejelentésekor a jövőjéről nem beszélt, hiszen mint mondta, most sokkal fontosabb, hogy a hátralévő versenyekre koncentráljon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS