Óvás a Renault ellen: Lefoglalták a csapat vezérlőelektronikáit és kormánykerekeit! - F1VILÁG.HU

Óvás a Renault ellen: Lefoglalták a csapat vezérlőelektronikáit és kormánykerekeit!

HIRDETÉS
Lefoglalta a Renault Forma-1-es autóinak vezérlőelektronikáit és kormánykerekeit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy riválisuk, a Racing Point óvást nyújtott be az istálló ellen a Japán Nagydíjat követően.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Japanese Grand Prix, Sunday 13th October 2019. Suzuka, Japan.

Daniel Ricciardo a 6., Nico Hülkenberg pedig a 10. helyen ért célba a suzukai versenyen, a Racing Point óvása miatt azonban könnyen lehet, hogy elveszik a csapat Japán Nagydíjon elért eredményét.

A rivális csapat állítása szerint a Renault egy előre programozott rendszert használ, mely adott körön a megtett távolság alapján módosítja versenyautói fékerőelosztását.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a Renault csapata egy automatizált rendszerrel változtat autóinak fékerőelosztásán, melyet normál esetben a versenyzők végeznek. A Forma-1 technikai szabályzata tiltja az előre programozott fékrendszerek használatát.

A suzukai versenybírók behívták a két érintett istálló képviselőit, akik meg is jelentek a stewardok előtt. A bírák megállapították, hogy a Racing Point óvása minden feltételnek eleget tesz, egyelőre azonban nem vizsgálták ki részletesen, ahhoz ugyanis szakértők bevonására lesz szükség.

A Renault autóinak vezérlőelektronikáit (ECU) és kormánykerekeit mindenesetre lefoglalták és leplombálták.

A Renault közleményben reagált az ügyre: a csapat elismeri az óvás tényét, illetve szót ejtett arról is, a Racing Point egy 12 oldalas dossziéval állt a stewardok elé. Az ügyet egy későbbi időpontban tárgyalják majd ki részletesen, a francia istálló pedig szeretne erre hasonló gondossággal felkészülni, hogy megvédje álláspontját.

Ha a Renault versenyautóit szabálytalannak találják, akár ki is zárhatják őket a Japán Nagydíjról, ám ha az is bebizonyosodik, hogy több versenyen is illegális eszközöket használták, komolyabb szankciók is várhatnak az istállóra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!