Óvást nyújtott be a Ferrari a Red Bull ellen! - F1VILÁG.HU

Óvást nyújtott be a Ferrari a Red Bull ellen!

HIRDETÉS
Óvást nyújtott be a Ferrari Forma-1-es csapata a Red Bull ellen, az olaszok szerint ugyanis az osztrák istálló versenyzői szabálytalankodtak a vasárnapi Monacói Nagydíjon.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 29: Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, leads Charles Leclerc, Ferrari F1-75, and Nicholas Latifi, Williams FW44 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Sunday May 29, 2022 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Max Verstappen a 22. körben állt ki kerékcserére, és miután versenyautójára a slick-abroncsokat szerelték fel, a pályára visszatérve autója megcsúszott, és látszólag átszelte a bokszutca kijáratánál elhelyezett vonalat. Bár az esetet többször megismételték a közvetítés során, egyértelműen nem lehetett megmondani, hogy Verstappen szabálytalan volt-e, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói viszont nem indítottak vizsgálatot.

A Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez ugyancsak a 22. körben állt ki sima futófelületű abroncsokért, a bokszkijáratnál pedig ő is megcsúszott, és elindult a vonal irányába – az ő esetével kapcsolatban azt írták ki a közvetítés során, az FIA versenybírói jegyezték az incidenst.

A sportot irányító testület nemrég bejelentette, mindkét Red Bull-pilótát beidézték meghallgatásra. Nem sokkal a verseny után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner épp sajtótájékoztatót tartott, amikor telefonon értesítette őt Jonathan Wheatley sportigazgató, hogy a Ferrari óvást nyújtott be.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a futam után arról beszélt, szerinte Verstappen és Perez szabálytalan volt.

„Csalódottak vagyunk, mert azt gondoljuk, hogy a két Red Bull egyértelműen szabályt szegett, amikor átszelték a sárga vonalat a bokszkijáratnál” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Szerintem nem csak közel volt hozzá. Ráment a vonalra, és ha a sportszabályzatot nézzük, a szövegezés szerint átlépni tilos. 2020-ban, Törökországban tisztázták a dolgot, hogy elkerüljünk mindenféle vitát, és ha a versenyzők számára készült jegyzetet nézzük, abban is az áll, hogy jobb oldalon kell maradni. Szóval az, ha rámennek a vonalra, a versenyigazgató jegyzet megszegése.”

„Azt gondolom, minden egyes csapat feladata, hogy kövesse a versenyigazgató utasításait. Egyértelmű a dolog, és az FIA állásfoglalására várunk.”

Christian Horner Verstappen ügyével kapcsolatban azt mondta, szerinte a holland nem szegte meg a szabályokat.

„Az összes felvétel, amit láttunk, megerősíti, hogy rendben volt a dolog” – mondta, majd arra a kérdésre, hogy volt-e értekezés az FIA-val a dologról a futam közben, Horner így felelt: „Egyáltalán nem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!