Óvott a Haas a Red Bull és az Alpine ellen, Alonso súlyos büntetést kapott! - F1VILÁG.HU

Óvott a Haas a Red Bull és az Alpine ellen, Alonso súlyos büntetést kapott!

Óvást nyújtott be a Haas Forma-1-es csapata a Red Bull és az Alpine csapatai ellen a vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően, mely végül komoly büntetést eredményezett Fernando Alonso számára.

Az amerikai istálló azért fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), mert álláspontja szerint Sergio Perez és Fernando Alonso sérült autókkal versenyeztek Austinban, a stewardok pedig helytállónak tartották a panaszt, így vizsgálatot indítottak.

A versenybírók meghallgatták az érintett csapatok képviselőit, és végül úgy döntöttek, a Red Bull ellen nem hoznak intézkedést, Perez így megtarthatta 4. helyét. Fernando Alonsót viszont utólag egy 10 másodperces stop and go büntetésnek megfelelő 30 másodperces időbüntetéssel sújtották. A spanyol így a 7. helyről visszacsúszott a 15. pozícióba, és elveszítette pontjait.

Ennek köszönhetően Sebastian Vettel előrelépett a 7., Kevin Magnussen a 8., Yuki Tsunoda a 9., Esteban Ocon pedig a 10. helyre.

A Haas azért emelt panaszt, mert miközben nekik idén három alkalommal is meglengették a sérült autóra vonatkozó, narancsszínű körrel kiegészített fekete zászlót, addig az említett két csapat ellen nem történt ilyen, noha Alonsónak a verseny közben a korábban elszenvedett balesete után még a jobb tükre is lerepült.

Az FIA technikai delegáltja, Jo Bauer úgy találta, Alonso autója valóban veszélyes állapotban volt, Perezé viszont nem – sőt, a Red Bull verseny közben a kapcsolatot is felvette vele, és részletes fotót küldött Perez sérült első szárnyáról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!