Óvott a Haas a Red Bull és az Alpine ellen, Alonso súlyos büntetést kapott! - F1VILÁG.HU

Óvott a Haas a Red Bull és az Alpine ellen, Alonso súlyos büntetést kapott!

HIRDETÉS
Óvást nyújtott be a Haas Forma-1-es csapata a Red Bull és az Alpine csapatai ellen a vasárnapi Amerikai Nagydíjat követően, mely végül komoly büntetést eredményezett Fernando Alonso számára.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  United States Grand Prix, Friday 21st October 2022. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

Az amerikai istálló azért fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), mert álláspontja szerint Sergio Perez és Fernando Alonso sérült autókkal versenyeztek Austinban, a stewardok pedig helytállónak tartották a panaszt, így vizsgálatot indítottak.

A versenybírók meghallgatták az érintett csapatok képviselőit, és végül úgy döntöttek, a Red Bull ellen nem hoznak intézkedést, Perez így megtarthatta 4. helyét. Fernando Alonsót viszont utólag egy 10 másodperces stop and go büntetésnek megfelelő 30 másodperces időbüntetéssel sújtották. A spanyol így a 7. helyről visszacsúszott a 15. pozícióba, és elveszítette pontjait.

Ennek köszönhetően Sebastian Vettel előrelépett a 7., Kevin Magnussen a 8., Yuki Tsunoda a 9., Esteban Ocon pedig a 10. helyre.

A Haas azért emelt panaszt, mert miközben nekik idén három alkalommal is meglengették a sérült autóra vonatkozó, narancsszínű körrel kiegészített fekete zászlót, addig az említett két csapat ellen nem történt ilyen, noha Alonsónak a verseny közben a korábban elszenvedett balesete után még a jobb tükre is lerepült.

Az FIA technikai delegáltja, Jo Bauer úgy találta, Alonso autója valóban veszélyes állapotban volt, Perezé viszont nem – sőt, a Red Bull verseny közben a kapcsolatot is felvette vele, és részletes fotót küldött Perez sérült első szárnyáról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!