Friss hírek

Paffett és Turvey tesztelhet a McLarennél

Várhatóan Gary Paffettel és Oliver Turvey-jel képviselteti magát a jövő héten, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő fiatalok tesztjén a McLaren Mercedes alakulata.


Várhatóan Gary Paffettel és Oliver Turvey-jel képviselteti magát a jövő héten, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő fiatalok tesztjén a McLaren Mercedes alakulata.

A wokingi gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egy telefonos sajtókonferencián elárulta, szeretnének hasznos munkát végezni a háromnapos tesztprogram során, így szorosan együtt dolgoznak majd a Forma-1 gumiszállítójával, a Pirellivel.

Hirdetés
 

„Főként arra összpontosítunk, hogy versenyzőink egy kicsivel nagyobb rálátást kapjanak a Forma-1-re, de szeretnénk, ha az emberek is jobban megismernék őket” – fogalmazott a szakember.

„Technikai oldalról pedig a Pirellivel fogunk elvégezni egy tesztprogramot.”

A DTM sztárja, Gary Paffett 2005-ben csatlakozott a McLarenhez, számos alkalommal tesztelt már a csapattal, ám miután F1-es versenytapasztalattal még nem rendelkezik, lehetősége van arra, hogy vezesse az MP4-26-os versenygépet Abu Dhabiban.

A 24 esztendős Turvey tavaly szintén részt vett a teszten, az idei szezonban a GP2-ben, valamint a GT3-ban versenyzett.

A két versenyző nagy hangsúlyt fektet majd a Pirelli abroncsainak tesztelésére jövő héten, Whitmarsh pedig elárulta, az olasz vállalat már idén is rendkívül komoly szerepet játszott a Forma-1 izgalmasabbá tételében.

„Csak gratulálhatunk nekik azért, amiért ilyen rendkívüli módon hozzájárultak ehhez a sporthoz” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Meglehetősen későn kaptak zöld utat, nagy kihívás állt előttük és sok kérdőjel. Azt hiszem, abroncsaik jelentős mértékben hozzájárultak a show javításához. Mindannyian egyetértünk abban, hogy szeretnénk egy átfogó programot teljesíteni számukra.”

A fiatal versenyzők tesztjét november 15-17-én tartják majd a Yas Marina versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Paffett és Turvey tesztelhet a McLarennél
Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!