Palmer pontszerzésben bízik az év második felében - F1VILÁG.HU

Palmer pontszerzésben bízik az év második felében

HIRDETÉS

A 2016-os szezon második felében befoghatja a Haas csapatát a Forma-1-ben idén már újra gyári csapatként szereplő Renault – legalábbis ebben bízik az istálló újonca, Jolyon Palmer.


A 2016-os szezon második felében befoghatja a Haas csapatát a Forma-1-ben idén már újra gyári csapatként szereplő Renault – legalábbis ebben bízik az istálló újonca, Jolyon Palmer.

A francia gyártó mindössze 6 pontot szerzett a bajnokság első 10 futamán, köszönhetően Kevin Magnussen oroszországi 7. helyének.

A dán csapattársa, Jolyon Palmer mindezidáig nem tudott pontot gyűjteni, legjobb eredményét Ausztráliában érte el, ahol 11. lett.

A gyenge eredmények miatt az enstone-i istálló csak 9. a konstruktőrök között, 22 ponttal lemaradva a Forma-1 mezőnyéhez idén csatlakozott Haastól.

Palmer szerint viszont annak hála, hogy a Renault még mindig gőzerővel fejleszti idei autóját, jó esélyeik lehetnek az idény második felében.

„Azt gondolom, először a Haas csapatát kell utolérnünk” – mondta a brit tehetség. „Ők be tudnak jutni a Q2-be, mi pedig ott loholunk mögöttük.”

„Ha meg tudjuk fogni őket, akkor mi is bejuthatunk a Q2-be. Remélhetőleg több fejlesztésünk lesz az év második felében, mint nekik, és képesek leszünk erre. És aztán egy kicsit talán a Toro Rosso is leszakad az előtte lévő csoportról, ráadásul régebbi motorjuk van, szóval akár őket is elkaphatjuk.”

„Remélhetőleg a pályák is jobban fekszenek majd nekünk az idény hátralévő részében, és én magam is folyamatosan fejlődöm, szóval remélem, hogy sikerül néhány pontot gyűjteni. Jó lenne értelmes csatákat vívni a pályán, hiszen a legtöbbször a Manorral és a Sauberrel harcolunk, de ezt senki sem látja.”

Arra a kérdésre, hogy a Renault gyengesége miatt tart-e attól, hogy jövőre esetleg már nem lesz az F1-ben, Palmer így felelt: „Jól érzem magam. Azt gondolom, Silverstone-ban jobban vezettem, mint bármikor korábban, szóval folyamatosan haladok előre. Szerintem ezt a csapat is látja.”

Hirdetés

„Alapvetően a legjobbat kell nyújtanom, meg kell mutatnom, mire vagyok képes, és ki kell hoznom a legtöbbet az autóból. Az egész csapat arra fókuszál, hogy javítsunk a jelenlegi helyzeten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!