Pályán az új Aston Martin, Stroll próbálhatta ki először - F1VILÁG.HU

Pályán az új Aston Martin, Stroll próbálhatta ki először

Rögtön a hivatalos bemutatás után pályára is vitte 2024-es Forma-1-es versenyautóját az Aston Martin csapata.

A brit istálló hétfő délelőtt mutatta meg a nagyközönségnek vadonatúj, AMR24-es kódjelű versenyautóját: az idei modell rendkívül komoly változásokon ment át a tavalyi autóhoz képest, a csapat célja egyrészt az volt, hogy kiszélesítse annak működési tartományát, és stabil platformot biztosítson az idény közbeni fejlesztésekhez.

Nem sokkal a bemutatást követően az Aston Martin Silverstone-ban pályára is vitte az új autót: az AMR24-est a csapat kanadai versenyzője, Lance Stroll vitte pályára először. A filmforgatás keretében a csapatnak 200 km megtételére van lehetősége, az új autót pedig feltehetően a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kipróbálhatja majd a nap folyamán.

Az Aston Martin tavaly az 5. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, idén pedig szeretne  rendszeresen a dobogós helyekért, adott esetben a győzelmekért harcolni — a bemutatót követően erről beszélt maga Alonso is.

Az Aston Martin február 21-23. között a többi csapattal együtt már Bahreinben készül az új idényre, ahol a világbajnokság első versenyhétvégéjét tartják március elején.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!