Haas

Pályára vitte trükkös orrkúpját a Mercedes

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Pályára vitte trükkös orrkúpját a Mercedes

Egy radikálisnak mondható orrkúpot vitt pályára a barcelonai teszt zárónapján a Mercedes Forma-1-es csapata.


Egy radikálisnak mondható orrkúpot vitt pályára a barcelonai teszt zárónapján a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló motorsport-főnöke, Toto Wolff már a teszt elején beszélt arról, több, szokatlannak mondható újítást is kipróbálnak majd a katalán ringen. A csapat még kedden szerelte fel autójára a meglehetősen furcsa kialakítású ún. ’bargeboardokat’, ma délelőtt pedig felkerült a W07-es versenygépre a már sokat emlegetett új orrkúp is.

S-csatornát alakítottak ki a mérnökök

Első ránézésre az elem nem sokban különbözik a korábbi változattól, ha azonban alaposabban szemügyre vesszük, láthatjuk, hogy az orrkúpon belül több légelvezető csatornát is kialakítottak a mérnökök.

S-duct

A legdrámaibb változás az ún. S-csatorna tekintetében az maga a forma, annak beömlő nyílását ugyanis rendkívül elöl alakították ki – az elem itt összegyűjti az érkező légáramlatokat, majd az orrkúp tetején, a rajtszám fölött vezeti ki azokat, így alakítva ki az S-formát.

Ezzel a megoldással a mérnökök fel tudják gyorsítani az érkező légáramlatokat, ezáltal az autó aerodinamikailag hatékonyabbá válik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!