Panaszt nyújtott be Alonso ellen a Williams, döntött az FIA - F1VILÁG.HU

Panaszt nyújtott be Alonso ellen a Williams, döntött az FIA

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Bár a Williams Forma-1-es csapata fellebbezést nyújtott be az Azeri Nagydíj stewardjainak bizonyos döntései ellen, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül úgy találta, nem merültek fel új, a döntések megmásítását eredményező bizonyítékok.

A Williams egészen pontos 5 incidens felülvizsgálatát kérte a szövetségtől, köztük volt például versenyzőjük, Szergej Szirotkin balesetének ügye – mely miatt az orosz 3 rajthelyes büntetést kap Barcelonában –, valamint Fernando Alonso sérült autóval való visszatérése a bokszutcába is.

A stewardok végül nemrég közleményt adtak ki, melyben azt írják, nem merültek fel újabb bizonyítékok a szóban forgó incidensek kapcsán.

„A stewardok egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nincsenek új jelentősnek és relevánsnak számító tényezők, melyek indokolttá teszik az 5 incidens bármelyikének felülvizsgálatát” – áll a kommünikében.

A versenybírók szerint Szirotkin büntetést érdemel, mert hátulról nekiütközött egy másik versenyautónak, a baleset pedig nem hasonlítható össze az első körben történt incidensekkel, melyek során az autók fej-fej mellett haladtak.

Alonso bokszba való visszatérése kapcsán a stewardok megjegyezték: a versenyigazgató kifejezetten figyelt a spanyolra az eset során, ráadásul a pályán tartózkodott a biztonsági autó is, Alonso pedig fokozottan ügyelt arra, hogy ne az ideális íven haladjon, és ne akadályozza a többi versenyautót.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!