Pantano úgy érzi, senki nem kíváncsi rá az F1-ben - F1VILÁG.HU

Pantano úgy érzi, senki nem kíváncsi rá az F1-ben

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy megszerezte a bajnoki címet az idei évben a GP2-ben, egyik Forma-1-es csapat sem érdeklődik Giorgio Pantano iránt, aki úgy érzi, senki nem kíváncsi rá a királykategóriában.

Annak ellenére, hogy megszerezte a bajnoki címet az idei évben a GP2-ben, egyik Forma-1-es csapat sem érdeklődik Giorgio Pantano iránt, aki úgy érzi, senki nem kíváncsi rá a királykategóriában.

Az olasz versenyző, aki 2004-ben indult néhány futamon a Jordan istálló színeiben, azt a Bruno Sennát, és Sebastien Buemit győzte le az idei évben a GP2-ben, akik mindketten eséllyel pályáznak a még üresen maradt versenyzői ülésekre a Forma-1-ben.

A 29 éves pilóta úgy érzi, nincs igazság, ugyanis olyan versenyzők kaphatnak bizonyítási lehetőséget, akik sokkal kevesebbet tettek le az asztalra, mint ő.

“Bárkivel harcba szállok, akinek olyan önéletrajza van, mint nekem” – mondta Pantano az Autosprintnek. “Két gokart világbajnoki címet, három európai, három olasz, egy német F3-as, és egy GP2-es bajnoki elsőséget szereztem, és mindig az élmezőnyben voltam az F3000-ben (a GP2 előde). Azonban nincsen versenyzői ülésem a Forma-1-ben. Ez ugye csak vicc?”

“Ha nem tartod a kapcsolatot az emberekkel, senki nem néz feléd. Kitaszítva érzem magam. Az egyetlen ember, aki sportszerűen viselkedik velem, az nem más, mint Ecclestone. Néhány nappal ezelőtt felhívtam, és tíz perc múlva visszahívott. Már csak a Hondánál, és a Toro Rossónál van üres versenyzői ülés. Bernie mondta nekem, ha bármi változik, én leszek az első, aki tudni fog róla.”

“Azonban teljes közömbösséget érzek irányomba. Kérdezem én, Senna és Buemi eddig mit tett le az asztalra? Jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem előnyös versenyzőnek lennem, valami más munka után kellene néznem” – folytatta az olasz, aki szerint nem a tehetség, sokkal inkább az anyagi háttér számít.

“Csakis a pénz számít, a tehetség már nem létezik. Úgy gondolom, hogy még hat-hét évig sikeresen szerepelhetnék a Forma-1-ben. Már csak olyasvalakit kell találnom, aki tesztelési lehetőséget biztosít számomra. Ha sor kerülhetne egy ilyen tesztre, akkor elmondhatnák azt, hogy képes vagyok-e bajnoki címre törni, avagy sem.”

“Mindössze annyit szeretnék, hogy lehetőséget kapjak a bizonyításra, és legyen esélyem arra, hogy megmutassam, mit is tudok valójában.”

A GP2 történetében (mely 2005-ig nyúlik vissza) nagy valószínűséggel ez lesz az első alkalom, hogy a bajnok nem talál versenyzői ülést a királykategóriában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!