Pár év, és visszavonul az F1 egyik legrutinosabb csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Pár év, és visszavonul az F1 egyik legrutinosabb csapatfőnöke

HIRDETÉS
Néhány éven belül hátat fordít a Forma-1-nek az AlphaTauri csapatát irányító Franz Tost – erről nemrég ő maga beszélt egy lapinterjúban.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost looks on during day one of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 23, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az osztrák szakember annak idején maga is autóversenyző volt, a Forma-1-ben pedig 2000-ben kezdett el dolgozni, amikor Ralf Schumacher – akit Willi Weber a gondjaira bízott – megérkezett a száguldó cirkuszba. Tost követte őt a Williamshez, egészen pontosan annak motorszállítójánál, a BMW-nél tevékenykedett, egészen 2006 januárjáig.

2005-ben ugyanis Tostot kinevezték a Toro Rosso csapatfőnökének, miután a Red Bull felvásárolta a Minardi csapatát. A faenzai istálló legjobb eredményeit 2008-ban, 2019-ben és 2021-ben érte el, amikor 6. lett a konstruktőrök között, tavaly azonban kiábrándító évet teljesített, és idén is nehezen indult számára az idény.

A most 67 esztendős szakember nemrég maga beszélt arról egy interjúban, számára már nem sok van hátra az F1-ben.

„Nincs meg a dátum, hogy mikor fejezem be. De, ami 100 százalékig biztos, hogy 70 évesen már nem leszek a bokszutca falán. Ezt már most elárulhatom” – mondta Tost a holland Formule 1 című lapnak., utalva arra, hogy 2026-ban már nem láthatjuk őt az AlphaTauri élén.

„Vissza fogok térni Ausztriába, mielőtt 70 leszek, és végre újra el tudok járni síelni. Már három éve nem síeltem, mert egyszerűen nincs rá időm. A síelésre a legjobb a február és a március, de én olyankor el vagyok foglalva a munkámmal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!