Patrick Head távozik a Forma-1-ből

Habár az elmúlt években rendszeresen tagadta, a Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head úgy döntött, 2011 után végleg távozik a Forma-1-ből.


Habár az elmúlt években rendszeresen tagadta, a Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head úgy döntött, 2011 után végleg távozik a Forma-1-ből.

A szakember 1977-es óta a grove-i gárda tagja, ám télen búcsút int a száguldó cirkusznak, miután véget ér főmérnöki megbízatása, és a jövőben a vállalat hibrid technológiájával foglalkozó részlegen vállal szerepet.

Döntésében komoly szerepet játszott, hogy a Williams történetének legrosszabb idényét produkálta 2011-ben.

„Természetesen nem nyugdíjazásról van szó, de jövőre már nem leszek közvetlenül része a Williams F1-es programjának” – árulta el Head az Autosportnak.

„Valami mást fogok csinálni a Williams Hibrid Poweren belül, ami talán egy kicsit száraznak és unalmasnak tűnhet, de valójában nagyon high-tech és érdekes.”

A szakember hozzátette, a Williamsnek megvan a lehetősége arra, hogy megfordítsa szerencséjét 2012-ben, köszönhetően a szerkezeti átalakulásnak, valamint a Renault érkezésének.

„Azt hiszem, a három új szakember [Mike Coughlan, Mark Gillan és Jason Somerville] érkezése remek hír, és biztos vagyok benne, hogy lehetőségük lesz előrébb segíteni a csapatot. Viszont elég gyenge szintre süllyedtünk vissza, szóval hosszú utat kell még megtenni. Nem fog minden megváltozni egy év alatt.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!