Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Patrick Head távozik a Forma-1-ből

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Patrick Head távozik a Forma-1-ből

Habár az elmúlt években rendszeresen tagadta, a Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head úgy döntött, 2011 után végleg távozik a Forma-1-ből.


Habár az elmúlt években rendszeresen tagadta, a Williams istálló társtulajdonosa, Patrick Head úgy döntött, 2011 után végleg távozik a Forma-1-ből.

A szakember 1977-es óta a grove-i gárda tagja, ám télen búcsút int a száguldó cirkusznak, miután véget ér főmérnöki megbízatása, és a jövőben a vállalat hibrid technológiájával foglalkozó részlegen vállal szerepet.

Döntésében komoly szerepet játszott, hogy a Williams történetének legrosszabb idényét produkálta 2011-ben.

„Természetesen nem nyugdíjazásról van szó, de jövőre már nem leszek közvetlenül része a Williams F1-es programjának” – árulta el Head az Autosportnak.

„Valami mást fogok csinálni a Williams Hibrid Poweren belül, ami talán egy kicsit száraznak és unalmasnak tűnhet, de valójában nagyon high-tech és érdekes.”

A szakember hozzátette, a Williamsnek megvan a lehetősége arra, hogy megfordítsa szerencséjét 2012-ben, köszönhetően a szerkezeti átalakulásnak, valamint a Renault érkezésének.

„Azt hiszem, a három új szakember [Mike Coughlan, Mark Gillan és Jason Somerville] érkezése remek hír, és biztos vagyok benne, hogy lehetőségük lesz előrébb segíteni a csapatot. Viszont elég gyenge szintre süllyedtünk vissza, szóval hosszú utat kell még megtenni. Nem fog minden megváltozni egy év alatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!