Pénteken jelenti be F1-es csatlakozását az Audi - F1VILÁG.HU

Pénteken jelenti be F1-es csatlakozását az Audi

HIRDETÉS
Német sajtójelentések szerint eldőlt, hogy az Audi 2026-ben csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez. A német gyártó a Sauber partnereként érkezik, mindezt pénteken, a Belga Nagydíj helyszínén jelentik majd be egy sajtótájékoztató keretében.
Audi Neuburg is an integral component of the global investment strategy of AUDI AG. The 47-hectare site lies west of Ingolstadt, just 18 km (11.2 mi) from Audi headquarters.
The grounds are the home of the new Audi driving experience center. Beginning in May 2014, ambitious drivers can experience the Audi brand during driver and safety training courses both on-road and off-road. 
The Motorsport Competence Center, the new headquarters of Audi Sport, is also being constructed here. From fall 2014, all motorsport racing cars will be developed, designed and built here.

Here:
The central customer building at the Audi Neuburg site offers presentation spaces
on multiple floors as well as a restaurant. From the terrace, customers enjoy
a panoramic view of the entire site and the cars on the tracks.

Már jó ideje tudni lehet, hogy az Audi testvérmárkájával, a Porschéval együtt mérlegeli az F1-es csatlakozik lehetőségét, sőt, lényegében csak a formális megerősítésre van szükség a két autógyártó részéről azt követően, hogy nemrégiben véglegesítették a Forma-1 új, 2026-tól érvényes motorszabályait.

A német Sky Sport F1 értesülései szerint az Audi már pénteken bejelentést tesz: Spa-Francorchamps-ban tartanak majd egy sajtótájékoztatót, ahol a négykarikás márka képviselői mellett az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem is jelen lesz. Az Audi minden valószínűség szerint a Sauberrel lép majd szövetségre – a svájci csapat jelenleg Alfa Romeo néven versenyez a királykategóriában.

Mindeközben a Porsche továbbra is F1-es projektje előkészítésén dolgozik: a stuttgartiak a Red Bull Racinggel működnek majd együtt, a Sky információi szerint pedig ők ugyancsak döntést hoztak már a Forma-1-es csatlakozásról, csupán a bejelentés időpontját nem határozták még meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!