Friss hírek

Perdöntő videó került elő Vettel és Stroll balesetéről!

Singapore GP

Mondhatni perdöntő videófelvétel látott napvilágot Lance Stroll és Sebastian Vettel múlt hétvégi, malajziai balesetéről!

A két versenyző a szepangi verseny leintése után, a levezető körben ütközött össze, minek következtében Vettel Ferrarija csúnyán megsérült, és félő volt az is, hogy váltóját is cserélni kell majd az eset után.

A Ferrari végül megállapította, a váltómű nem sérült meg, így Vettelnek nem kell attól tartania, hogy büntetést kap Japánban, mint ahogy az esetért sem büntettek a stewardok múlt hétvégén.

Pedig Vettel már rögtön a baleset után azt üvöltötte a rádióba, hogy Stroll ráhúzta az autót, és később az interjúk során is a kanadait hibáztatta.

A Sky Sports F1 azonban a minap nyilvánosságra hozott egy új felvételt – egészen pontosan Lance Stroll belső kamerájának felvételét, mely a televízió állítása szerint nem is állt a versenybírók rendelkezésére akkor, amikor azok döntést hoztak az eset kapcsán.

Ezen a felvételen pedig egyértelműen látszik, Stroll még a legapróbb mértékben sem fordította el jobbra a kormányt, ahogy Vettel állította.

Való igaz, a videón jól látszik, hogy Stroll nem is igazán tartotta a kanyar ívét, így a balosban mindenféle kormánymozdulat nélkül elkezdett jobbra húzódni.

Abban a Sky Sports F1 szakértői, Anthony Davidson és Johnny Herbert is egyetértenek a stewardokkal, hogy Stroll nem érdemelt büntetést a történtekért, sőt, szerintük a kanadai egyáltalán nem hibáztatható a balesetért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!