Perez: A baleset a motorunkat is lenullázta - F1VILÁG.HU

Perez: A baleset a motorunkat is lenullázta

HIRDETÉS
Nagyon sokba fog kerülni a Red Bull Forma-1-es csapata számára a vasárnapi Magyar Nagydíjon történt baleset, Sergio Perez autójába ráadásul egy új motort is be kell majd építeni a következő versenyre.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda runs wide at the start as cars tangle ahead of him during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Max Verstappen és Sergio Perez a 3. és 4. helyekről rajtolva vágtak neki a hungaroringi futamnak, ám már az első kanyarban balesetbe keveredtek, amikor a mercedeses Valtteri Bottas hátulról eltalálta Lando Norris McLarenjét. Az incidensbe mindkét Red Bull belekeveredett, és míg Verstappen folytatni tudta, Sergio Perez kiesett.

„Van két összetört autónk, Sergiónak pedig szüksége lesz majd egy új erőforrásra is, ami nem jó hír a költségplafon idejében” – mondta Christian Horner a leintés után.

Perez a futam után természetesen csalódottan nyilatkozott újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak.

„Semmit sem tehettem. Nagyon sajnálatos ez a csapat szempontjából. Ott voltam a 3. helyen, aztán kiütöttek minket, drámaian megváltoztak a dolgok” – mondta a mexikói.

„Kár érte, mert szerintem nagyon jó lehetőségeink lettek volna ilyen körülmények között. Az autó nagyon csúnyán megsérült. Kezdetben azt gondoltam, Lando volt, de aztán világossá vált, hogy Bottas nagyot hibázott, és mindenkit kiütött a versenyből.”

Perez hozzátette, úgy néz ki, hogy a baleset miatt a motor is totálkáros lett.

„Nagy kár érte, óriási ütés ez a csapatnak, és nagyon valószínű, hogy egy motort is elvesztettünk a baleset miatt, szóval nem ideális a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!