Perez: A csapat előnyére válik, ha meg tudom szorongatni Verstappent - F1VILÁG.HU

Perez: A csapat előnyére válik, ha meg tudom szorongatni Verstappent

Sergio Perez szerint csak javára válik a Red Bullnak az, ha képes lesz megszorongatni az előttünk álló Forma-1-es idényben Max Verstappent.

Perez tavaly szerezte meg első futamgyőzelmét a száguldó cirkuszban, az azonban már korábban eldőlt, hogy akkori csapatától, a Racing Pointtól távoznia kell.

A mexikói szerződtetését végül decemberben jelentette be a Red Bull, Perez pedig pontosan tudja, élete nagy lehetőségét kapta meg az energiaital-gyárosoktól.

 

A Forma-1-es mezőny egyik legrutinosabb versenyzője a Bahreini Nagydíj csütörtöki médianapján elárulta, lenyűgözte őt az a csapatmorál, amivel a Red Bullnál találkozott.

„Ez a csapat csak versenyzőkből áll” – mondta a mexikói, aki Alexander Albon helyét vette át az osztrák istállónál.

„A csapatnál mindenki igazi versenyző. Nagyon jó a légkör. Minden a győzelemről szól. A mentalitás, a figyelem… Nagyon más. Ezt már azonnal észre lehet venni.”

„Mindenben a határokat feszegetik, legyen szó akár a bokszkiállásokról, akár a meetingekről, vagy bármiről, ami a teljesítménnyel kapcsolatos. Egyszerűen padlóig nyomják, és ez igazán lenyűgöző.”

„Természetesen vannak még dolgok, amikhez nem vagyok hozzászokva, olyan területek, melyekkel kapcsolatban látom, hogy még fejlődhetnek. Szóval minden a közös fejlődésről szól.”

Perez tudja, nehéz dolga lesz a Forma-1 egyik legjobbjának tartott Max Verstappen ellen, ám motivált, és természetesen le szeretné győzni csapattársát.

„Alapvetően le akarom győzni Maxot, Max pedig le akar győzni engem. Ez pedig csak előnyére válik a csapatnak” – mondta a mexikói.

„Szeretnénk előrevinni a csapatot, és ha sikerül versengenünk egymással, az a csapat javára szolgál. Azt gondolom, mindketten nagyon érettek vagyunk már, elég régóta vagyunk már itt ahhoz, hogy ezt jól kezeljük.”

„És igen, egyszerűen csak azt remélem, hogy képes leszek nyomást helyezni Maxra, mindketten fejlődhetünk, és előrevihetjük a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!