Perez: A csapat nem hibázott, én rontottam el - F1VILÁG.HU

Perez: A csapat nem hibázott, én rontottam el

Sergio Perez számára egyáltalán nem úgy alakult első időmérő edzése a Red Bull-lal, mint azt szerette volna – a mexikói úgy érzi, sikerült előrelépéseket tennie az F1-es Bahreini Nagydíj hétvégéje során, azonban ez nem volt elég.

Perez már az időmérő edzés második szakaszában kiesett, miután a közepes keverékű abroncsokkal nem tudott továbbjutó időt autózni. Ezzel szemben csapattársa, Max Verstappen megszerezte a pole pozíciót, így a Red Bull indulhat az élről a Bahreini Nagydíjon. 

„Gratulálok Maxnak és a csapatnak a pole pozícióhoz – ez a tökéletes módja a szezonkezdetnek” – nyilatkozta Perez. 

 

„Ami engem illet, nem számítottam arra, hogy a 11. pozícióba kvalifikálom magam és nyilván ez nem ideális kezdés, de folyamatosan fejlődünk. Sikerült előrelépést tennem a harmadik szabadedzés és az időmérő között, csak nem volt elég.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy nyilatkozott, a csapat hibázott, amikor úgy döntöttek, hogy Perezt a közepes keverékekkel küldik gyorskörre, a mexikói szerint azonban ő nem tudott megfelelő kört teljesíteni. 

Jól tettük, hogy a közepes keverékeket használtuk a Q2-ben, de sajnos nem volt kifizetődő és nem hoztam azt a kört, amit kellett volna. A 13-as kanyart kiszélesítettem, és ez néhány tizedbe került, a mezőny pedig annyira szoros, hogy ezzel lecsúsztam a Q3-ról.”

„Kár, mert az extra kilométerek és az összehasonlítás Maxhoz képest segített volna, hogy fejlődjek, de holnap egy új nap lesz, bármi megtörténhet ezen a pályán, szóval remélhetőleg felzárkózhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!