Perez: A csapat nem hibázott, én rontottam el - F1VILÁG.HU

Perez: A csapat nem hibázott, én rontottam el

HIRDETÉS
Sergio Perez számára egyáltalán nem úgy alakult első időmérő edzése a Red Bull-lal, mint azt szerette volna – a mexikói úgy érzi, sikerült előrelépéseket tennie az F1-es Bahreini Nagydíj hétvégéje során, azonban ez nem volt elég.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing look on during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 26, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez már az időmérő edzés második szakaszában kiesett, miután a közepes keverékű abroncsokkal nem tudott továbbjutó időt autózni. Ezzel szemben csapattársa, Max Verstappen megszerezte a pole pozíciót, így a Red Bull indulhat az élről a Bahreini Nagydíjon. 

„Gratulálok Maxnak és a csapatnak a pole pozícióhoz – ez a tökéletes módja a szezonkezdetnek” – nyilatkozta Perez. 

„Ami engem illet, nem számítottam arra, hogy a 11. pozícióba kvalifikálom magam és nyilván ez nem ideális kezdés, de folyamatosan fejlődünk. Sikerült előrelépést tennem a harmadik szabadedzés és az időmérő között, csak nem volt elég.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy nyilatkozott, a csapat hibázott, amikor úgy döntöttek, hogy Perezt a közepes keverékekkel küldik gyorskörre, a mexikói szerint azonban ő nem tudott megfelelő kört teljesíteni. 

Jól tettük, hogy a közepes keverékeket használtuk a Q2-ben, de sajnos nem volt kifizetődő és nem hoztam azt a kört, amit kellett volna. A 13-as kanyart kiszélesítettem, és ez néhány tizedbe került, a mezőny pedig annyira szoros, hogy ezzel lecsúsztam a Q3-ról.”

„Kár, mert az extra kilométerek és az összehasonlítás Maxhoz képest segített volna, hogy fejlődjek, de holnap egy új nap lesz, bármi megtörténhet ezen a pályán, szóval remélhetőleg felzárkózhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!