Perez a dobogóért akar harcolni vasárnap - F1VILÁG.HU

Perez a dobogóért akar harcolni vasárnap

HIRDETÉS
Parádésan szerepelt a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésén Sergio Perez, a mexikói versenyző pedig bevallotta, még őt is meglepte, hogy sikerült elcsípnie a 4. rajtkockát Monzában.
Sergio Perez, Racing Point RP20

A rutinos pilóta Carlos Sainz mellől rajtolhat majd a második sorból vasárnap, elmondása szerint pedig a szombati időmérős remeklés azért is meglepő, mert autóját valójában a versenyre hangolták be.

„Fantasztikus munkát végzett ma a csapat!” – nyilatkozta a Racing Point pilótája.

„Nagyon keményen dolgoztunk minden edzésen azért, hogy javítsunk az autón – és végül sikerült egy nagyszerű rajtpozíciót szerezni. Arra fókuszáltunk, hogy jól beállítsuk az autót a versenyre, szóval meglepett, mennyire versenyképesek voltunk az időmérőn.”

„Mindig fontos, hogy az ember jó időmérőt fusson itt, hiszen az előzés nem könnyű, és a 4. rajtkocka egy kiváló pozíció. Sikerült megtennünk pár lépést előre, és bízom abban, hogy a dobogóért harcolhatok holnap.”

Az Olasz Nagydíjtól kezdve az F1-es csapatok ugyanazokat a motormódokat kénytelen használni az időmérőn, mint amit a versenyen, és bár ez kisebb hátrányt jelentett a Racing Pointnak, Perez azt mondja, a futamon előnyükre válhat. A mexikói reméli, esélye lesz a dobogóra Monzában.

„Sokat beszéltek mostanában a motormódokról, és az új szabályozás egy kicsit hatással is volt ránk az időmérőn, a versenytempóban viszont segíthet minket vasárnap. Örülök a csapat miatt, és lenyűgöz az, hogy ennyire meg tudtuk fordítani a dolgokat hétvégén. Most pedig a jó eredményre fókuszálhatunk holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!