Perez: A fejlesztési irány miatt nőtt a hátrányom Verstappennel szemben - F1VILÁG.HU

Perez: A fejlesztési irány miatt nőtt a hátrányom Verstappennel szemben

HIRDETÉS
Sergio Perez szerint azért nőtt a különbség közte és Max Verstappen között a szezonkezdet óta, mert a Red Bull elment egy bizonyos irányba az idei, RB18-as versenygép fejlesztésével.
SPA, BELGIUM - AUGUST 27: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A két versenyző között 93 pontra nőtt a különbség azt követően, hogy Verstappen a múlt hétvégi Belga Nagydíjon a 14. helyről rajtolva leiskolázta a mezőnyt. Pedig a bajnokság elején úgy tűnt, csapattársa, Perez idén jobban fogja tudni tartani vele a lépést, mint tavaly, a rutinos mexikói azonban egyre inkább lemaradni látszik.

Perez szerint ennek legfőbb oka az, hogy a Red Bull autója elkezdett Verstappennek kedvezni, miközben ő egyre nehezebben boldogul az RB18-assal.

„Max szupergyors volt múlt hétvégén. Nagyon-nagyon erős” – mondta Perez a minap, Zandvoortban. „Én a héten a szimulátorban dolgoztam azon, hogy próbáljam megérteni a dolgokat, és remélhetőleg sikerül is feljebb kapcsolnom!”

„Azt gondolom, egyszerűen arról volt szó, hogy nem éreztem magam kényelmesen az autóban. Nem hoztam ki belőle a legtöbbet, miközben Max igen, és feltehetően ez nagyította fel a különbséget. De ez van.”

Amikor a mexikói pilótát arról kérdezték, az elmúlt időszakban visszaesett-e a teljesítménye, így felelt: „Azt gondolom, a szezon elején kényelmesebben éreztem magam az autóban. Úgy éreztem, valahányszor megérkeztem egy hétvégére, már az első edzésen nagyon elégedett voltam az egyensúllyal, a dolgok pedig jöttek maguktól.”

„De ahogy haladtunk előre az idényben, úgy érzem, egyre nehezebbé és nehezebbé vált. Minden hétvégén nagyon mélyre kell ásnom, és nem érzem magam olyan kényelmesen az autóban, mint korábban.”

Arra a kérdésre, hogy az autó fejlesztésekor Verstappen felé billent-e a mérleg nyelve a Red Bullnál, a rutinos pilóta így felelt: „Egy kicsit ebbe az irányba ment el a dolog. Az autót nyilván fejlesztettük, és elment egy bizonyos irányba. De momentán arra fókuszálok, hogy képes legyek megbirkózni a versenygéppel.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!