Friss hírek

Perez: A Ferrari most először más szinten versenyzett

Sergio Perez, a Red Bull pilótája úgy érzi, az F1-es Ausztrál Nagydíjon a második pozíció volt a maximum számára, a Ferrari vasárnap ugyanis „egy más szinten versenyzett”.

Perez a 3. rajtkockából kezdhette meg az Ausztrál Nagydíjat, és a start ugyan nem sikerült jól számára, miután Lewis Hamilton megelőzte őt, végül a Mercedesek előtt, a 2. helyen végzett. 

A kérdésre, ez volt-e a maximum, amit ki tudott hozni a vasárnapi futamból, Perez így válaszolt: 

„Határozottan. Úgy gondolom, hogy a Ferrari szupererős volt ma, soha nem tudtuk velük felvenni a versenyt.” 

„Ez az első hétvége, hogy egy lépéssel előrébb jártak. Úgy gondolom, korábban elég közel voltunk az időmérőn és a versenyen, és tegnap is úgy éreztem, hogy egy kicsit közelebb vagyunk, mint amit mutattunk, de szerintem ma más szinten versenyeztek” – folytatta a mexikói. 

Perez úgy gondolja, meg kell vizsgálniuk, hogy mi volt a probléma a beállításokkal – a két autóval két különböző irányt választottak, ám úgy tűnik, a Ferrari jobban dolgozott versenykörülmények között. 

„Az egyensúlyunk nem volt teljesen rendben, kissé rossz irányt választottunk az autóval. Biztos vagyok benne, hogy tanulunk ebből a hétvégéből, mert úgy tűnik, kicsit keményebben bánunk a gumikkal, mint a Ferrari” – mondta a Red Bull versenyzője. 

„Az első etapom elég gyenge volt, a degradációval sokat küszködtünk. Aztán a kemény keverékeken, a biztonsági autóval kicsit balszerencsések voltunk, mert két pozíciót veszítettünk, amit aztán visszanyertünk később.”

Perez csapattársa, Max Verstappen technikai probléma miatt kénytelen volt feladni a futamot a 2. pozícióból, így a Red Bull számára nem jött össze a dupla dobogó. 

„Ez remek eredmény, de sajnos Maxot elvesztettük” – nyilatkozta Perez. „Jó lett volna a csapat számára egy dupla dobogó. Egy kicsit túlságosan balszerencsések voltunk az első néhány versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!