Friss hírek

Pérez a Ferrarit sem zárja ki 2017-re

A Force India versenyzője, Sergio Pérez azt mondja, nem zárhat ki semmit sem Forma-1-es jövőjével kapcsolatban, azt azonban elárulta, a Ferrarival kapcsolatos hírek csupán pletykák.


A Force India versenyzője, Sergio Pérez azt mondja, nem zárhat ki semmit sem Forma-1-es jövőjével kapcsolatban, azt azonban elárulta, a Ferrarival kapcsolatos hírek csupán pletykák.

A mexikói versenyző kiváló teljesítményt nyújt az idei szezonba, az elmúlt 3 versenyen pedig 2 dobogós eredményt szerzett a Force Indiának, néhány hete pedig arról pletykálnak, ő is esélyes lehet arra, hogy átvegye Kimi Räikkönen helyét a Ferrarinál, ha az olaszok úgy döntenek, megválnak a finn világbajnoktól.

„Az F1-ben nem lehet semmit sem kizárni, ezt megtanultam a múltban” – mondta Pérez. „Soha nem tudni, mi fog történni, úgyhogy majd meglátjuk, mit tartogat a jövő.”

„Egyre közelebb kerülünk az azzal kapcsolatos döntéshez, hogy merre visz majd az utam – majd kiderül, hogy lesz-e lehetőség, vagy sem.”

Arra a kérdésre, hogy tud-e konkrét opciókról a Force Indián kívül, Pérez azt mondta, egyelőre csak a jelenlegi munkájára, a versenyzésre fókuszál.

„Az a helyzet, hogy a következő 5 hétvégén 4 versenyünk lesz. Abban a szakaszában járunk a bajnokságnak, mely rendkívül fontos, szóval erre összpontosítok. A menedzserem foglalkozik a többi dologgal.”

„2012-ben is ugyanebben a helyzetben voltam, a legutolsó dolog pedig az, hogy megzavarjam magam. Tenni akarom a dolgom, és ugyanez igaz a csapatomra is. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és a következő 5 hét nagyon fontos a versenynaptárban, szóval arra koncentrálok, hogy a maximumot hozzam ki magamból, és annyi pontot gyűjtsek, amennyit csak lehet.”

Pérez hozzátette, természetes, hogy az elmúlt időszak remek eredményei után nagyobb csapatokkal is összefüggésbe hozták.

„Ha az ember jól szerepel a Forma-1-ben, rögtön kapcsolatba hozzák a Ferrarival! A Ferrari a legnagyobb istálló az F1-ben, ha tehát összefüggésbe hoznak velük, az azt jelenti, hogy jól végzed a dolgod.”

„Habár ezek csak pletykák, tudom, hogy jól végzem a feladatomat, jól teljesítek, és kiválóan dolgozom együtt a csapattal. Márpedig, ha az ember tudja ezt megáról, az büszkeséggel tölti el.”

MI OTT VAGYUNK AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON IS – NE MARADJON LE SEMMIRŐL!

Az F1Világ.hu csapata jelen lesz a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon is! Exkluzív információkért látogassa meg az F1Világ Facebook-oldalát, vagy kövesse kollégánkat, Godina Zsoltot a közösségi oldalon!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!