Perez: A gyenge első etap miatt úszott el a győzelem - F1VILÁG.HU

Perez: A gyenge első etap miatt úszott el a győzelem

Nem tudta győzelemre váltani a rajtelsőséget a vasárnapi Miami Nagydíjon Sergio Perez. A mexikói versenyző a gyengén teljesítő közepes keverékű gumikat okolja vereségéért.

Perez jó eséllyel pályázott a győzelemre Miamiban, nemcsak azért, mert ő volt a leggyorsabb az időmérőn, hanem azért is, mert legfőbb ellenfele, csapattársa, Max Verstappen csak a 9. helyről vágott neki a versenynek. A két Red Bull ellentétes taktikával versenyzett vasárnap, Verstappen pedig végül parádés versenyzést bemutatva győzött.

A 2. helyen befutó Perez amellett, hogy elismerte a címvédő remek teljesítményét, beszélt arról is, szerinte a gyenge első etapon úszott el a miami győzelem.

 

„Mindent beleadtam. Azt gondolom, az első etap elég gyengére sikeredett, mivel szemcsésedtek az abroncsaim” – mondta a rutinos versenyző. „Ez elég jelentősen befolyásolta a versenyemet, mivel nem voltunk olyan nagy gumielőnyben. Max pedig különösen erős volt ma, szóval megérdemelten győzött.”

Arra a kérdésre, hogy mit csinálhatott volna jobban annak érdekében, hogy nyerjen a pole-ból indulva, Perez így válaszolt: „Azt gondolom, a közepes keverék kezdetben nagyon gyengén teljesített. Rosszabbul, mint vártuk. Ez nagyon rossz hatással volt a tempónkra. Emellett pedig Maxnak szerintem elképesztő tempója volt a kemény keverékkel.”

„Ki kell elemeznem, mi volt ma a gond, mert egyszerűen nem volt meg a tempónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: A gyenge első etap miatt úszott el a győzelem
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!