Perez: A kiesések nyírták ki a szezonom - F1VILÁG.HU

Perez: A kiesések nyírták ki a szezonom

Azt követően, hogy monacói győzelme után karnyújtásnyira volt a pontversenyt vezető csapattársától, a nyári szünetre Max Verstappenhez képest 85 pontos hátránnyal vonulhatott Sergio Perez, aki három kiesésének tulajdonítja visszaesését.

Bár pusztán a számokat tekintve nem lenne oka csalódottságra Pereznek, aki a szezon féltávját elhagyva a harmadik helyen áll az egyéni tabellán, ilyen előkelő helyen pedig még sohasem zárt év végén, ám a csapattársához mért ponthátránya fényében mégis az elszalasztott esélyekre emlékezik.

Miután a Monacói Nagydíjon megszerezte Forma-1-es karrierje harmadik győzelmét, a mexikói versenyzőt csupán 15 pont választotta el Verstappentől, mostanra viszont ez további hetvennel megduzzadt, és Perez távol került attól, hogy valós veszélyt jelentsen csapattársára a bajnoki harcban. Bár a kettőjük közötti idei 8:1-es győzelmi arány is beszédes, Perez azokat a futamokat bánja leginkább, amelyeken nem ért célba.

„Még mindig hosszú szezon áll előttünk. Az évad első felében a kiesések nyírták ki a szezonomat. Azok nélkül a bajnokságom sokkal jobban nézne ki a jelenleginél. Összességében viszont szerintem így is sok pozitívumot vonhatunk le a szezon első feléből. Jó versenyeket raktam össze, jó eredményekkel és következetességgel” – idézi Perezt a Motorsport.

A 32 éves mexikói versenyző idén az eddigi tizenhárom futamon három kiesést könyvelt el. Ezek közül a legfájdalmasabb alighanem a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon történt, amikor az utolsó körben, a harmadik helyen állt meg alatta a Red Bull üzemanyagellátási gondok miatt. Szintén dobogós esélye szállt el, amikor Ausztriában az első körben George Russell-lel ütközött és autója javíthatatlan sérüléseket szenvedett. Emellett még Montrealban az időmérős hibáját követően, a futam elején a 10. helyről kellett félreparkolnia váltóhiba miatt. Eközben Verstappennek is volt már idén két be nem fejezett versenye.

„Még minden nyitott a bajnokságban, de tovább kell hajtanunk, mert a Ferrari egy kicsit gyorsabbnak tűnt nálunk az elmúlt néhány versenyen. Miután visszatérünk a szünetről, a versenyek gyorsan követik majd egymást, így három-négy hétvége után ki is rajzolódik, hogy hol állunk. Remélem, addigra csökkenteni tudom majd a pontbeli lemaradásom” – bizakodott.

Ha az első hely reálisan már elérhetetlen távolságba is került Pereztől a bajnokságban, fordulatos lehet még a tabella a 2. és a 6. hely között, ahol a Ferrari és a Mercedes versenyzőivel együtt öten 32 ponton belül tanyáznak. A mexikói eddigi legjobb év végi bajnoki helyezése a 4. pozíció, amit 2020-ban a Racing Pointtal, 2021-ben pedig a Red Bull-lal ért el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!