Perez a koronavírusról: Baromság, hogy nem voltam elővigyázatos! - F1VILÁG.HU

Perez a koronavírusról: Baromság, hogy nem voltam elővigyázatos!

HIRDETÉS
A Racing Point versenyzője, Sergio Perez cáfolta és ostobaságnak nevezte azokat az állításokat, melyek szerint a Magyar Nagydíjat követően Mexikóban szponzorával és rajongóival is találkozott, ez pedig nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy elkapta a koronavírust.
Sergio Perez, Racing Point speaks to the media

A mexikói pilóta a két silverstone-i nagydíjat kénytelen volt kihagyni, miután kiderült róla, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Perez a júliusi Magyar Nagydíj után hazautazott Mexikóba, elmondása szerint azért, hogy beteg édesanyját meglátogassa. Ekkortájt olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint a Racing Point pilótája egyik szponzorával is találkozott, és hazautazása során rajongókkal is érintkezett.

A rutinos versenyző ezen a hétvégén térhet vissza a versenypályára, a Spanyol Nagydíj csütörtöki médianapján pedig cáfolta a fenti állításokat.

„Teljes mértékben hazugság!” – fakadt ki Perez.

„Két napra mentem Mexikóba, hogy meglátogassam anyukámat, és minden óvintézkedést betartottam. Mindenre figyeltem, követtem az iránymutatásokat.”

„Amikor karanténban voltam, láttam mindent… Láttam, ahogy egyesek azt mondják, szelfiztem egy csomó emberrel, és hogy kitaláltam a sztorit anyukámról. Baromság, és nagyon tiszteletlen ilyet állítani!”

„Itt, a Forma-1-ben sokan hajlamosak azt hinni, hogy golyóállóak vagyunk a vírussal szemben, de ez nem igaz. Nagyon is sebezhetőek vagyunk, oda kell figyelnünk.”

„Semmit sem csináltam másképp, mint bárki más a paddockban, megtettem a szükséges óvintézkedéseket, és egyszerűen csak megtörtént. És megtörtént egy másik baráttal is egy másik csapatnál, amíg karanténban voltam, ő is azt mondta, ’figyelj, én is pozitív lettem’. Bárkivel megtörténhet.”

„Már előtte is nagyon konzervatívak voltunk, rengeteg óvintézkedést hoztunk. Bárhova is látogattam el, bármit is csináltam Magyarország után, mindent extrém elővigyázatosság mellett tettem. Tisztában voltam azzal, mi a helyzet, és azt hiszem, egyszerűen csak balszerencsém volt.”

Hirdetés

„Semmit sem csináltam másképp, mint a paddock többi tagja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!