Perez: A lassú kerékcserén ment el a 2. hely - F1VILÁG.HU

Perez: A lassú kerékcserén ment el a 2. hely

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez úgy érzi, a lassú kerékcsere miatt esett el attól, hogy Lewis Hamilton előtt érjen célba hazai versenyén, a Mexikói Nagydíjon.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )

A rutinos pilóta a 4. helyről vágott neki a vasárnapi futamnak, és bár a nyitókörben el tudott menni George Russell mellett, a másik Mercedesszel nem bírt a futam során. Pedig esélye lett volna, hogy Hamilton elé kerüljön, a Red Bull kerékcseréje azonban nem sikerült jól a 24. körben – véleménye szerint ezen ment el a 2. hely Mexikóban.

„Mindent beleadtam, nagyon-nagyon keményen nyomtam neki” – fogalmazott Perez a verseny után. „Sajnos egy kicsit lassúra sikerült a kerékcserém, ami miatt nem sikerült az elévágás Lewisszal szemben, az előzés pedig nagyon nehéz volt. Amint mögé kerültem, nagyon nehéz volt követni őt.”

„Sajnos nem jött ma össze, de attól ez még egy jó dobogós eredmény.”

Az újabb dobogós eredménynek köszönhetően viszont Perez ismét átvette a pontverseny 2. helyét Charles Leclerc-től. A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva folytatódik Brazíliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!