Perez: A legrosszabbkor igazoltam a McLarenhez

Sergio Perez úgy gondolja, hogy a lehető legrosszabbkor igazolt a McLarenhez, mikor a csapat mélyrepülésbe kezdett, így képtelen volt kihozni magából a maximumot.


Sergio Perez úgy gondolja, hogy a lehető legrosszabbkor igazolt a McLarenhez, mikor a csapat mélyrepülésbe kezdett, így képtelen volt kihozni magából a maximumot.

A mexikói pilóta a tavalyi év elején csatlakozott a wokingi bázisú alakulathoz, miután egy fantasztikus szezont teljesített a Sauber színeiben 2012-ben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy három dobogós helyezést szerzett.

A McLaren azonban borzalmas szezont teljesített és 2006 óta első győzelem nélküli szezonját teljesítette a Forma-1-ben. Perez helyét idén az újonc Kevin Magnussen vette át, aki eddig tartani tudja a lépést, sőt felül is múlja világbajnok csapattársát, Jenson Buttont.

Perezről úgy gondolják, hogy a McLaren alulbecsülte a képességeit, azonban a mexikói erről nem kíván nyilatkozni, mindössze azt mondja, hogy a Force India idei versenygépe sokkal jobban fekszik neki, így eredményesebben tud szerepelni.

„Úgy gondolom, hogy ezt a kérdést nekik kellene feltenni” – mondta Perez arra a kérdésre, hogy miként érzi, alulbecsülte-e a McLaren.

„Boldog vagyok itt (Force India), jól érzem magam, és nagyon motivált is vagyok. Mikor egy olyan autód van, amellyel hétvégéről hétvégére meg tudod mutatni a benned rejlő potenciált, egy másik szintre emel, mint versenyző.”

„Ezt nem éreztem a McLarennél, mert egy nagyon kemény szezonjuk volt. Talán a legrosszabb időben érkeztem hozzájuk.”

Perez azt is bevallotta, hogy kezdetben rosszul kezelte a McLaren szenvedését, mert biztos volt abban, hogy a wokingi alakulatnál folyamatosan ott lehet az élmezőnyben – ami nem így lett.

„Nem reagáltam a legjobb módon, mert nagyon frusztrált voltam” – magyarázta. „Az egyik hiba, amit elkövettem, hogy inkább frusztráltam magam, mintsem kihoztam volna a legjobbat az aktuális helyzetből.”

„Mikor a McLarenhez igazoltam, arra számítottam, hogy a bajnoki címért harcolhatok, és nagyon ki voltam éhezve a sikerre. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a helyzet még rosszabb, mint a Saubernél volt.”

„Az autót nagyon nehéz volt vezetni a szezon első felében, nem csak egy rossz autó volt, hanem az egyenletesség is hiányzott. Nehéz volt a McLarennél, sokat szenvedtem, de sokat is tanultam és biztos vagyok abban, hogy ez segíteni fog nekem a későbbi karrieremben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS