Perez: A legrosszabbkor igazoltam a McLarenhez - F1VILÁG.HU

Perez: A legrosszabbkor igazoltam a McLarenhez

HIRDETÉS

Sergio Perez úgy gondolja, hogy a lehető legrosszabbkor igazolt a McLarenhez, mikor a csapat mélyrepülésbe kezdett, így képtelen volt kihozni magából a maximumot.


Sergio Perez úgy gondolja, hogy a lehető legrosszabbkor igazolt a McLarenhez, mikor a csapat mélyrepülésbe kezdett, így képtelen volt kihozni magából a maximumot.

A mexikói pilóta a tavalyi év elején csatlakozott a wokingi bázisú alakulathoz, miután egy fantasztikus szezont teljesített a Sauber színeiben 2012-ben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy három dobogós helyezést szerzett.

A McLaren azonban borzalmas szezont teljesített és 2006 óta első győzelem nélküli szezonját teljesítette a Forma-1-ben. Perez helyét idén az újonc Kevin Magnussen vette át, aki eddig tartani tudja a lépést, sőt felül is múlja világbajnok csapattársát, Jenson Buttont.

Perezről úgy gondolják, hogy a McLaren alulbecsülte a képességeit, azonban a mexikói erről nem kíván nyilatkozni, mindössze azt mondja, hogy a Force India idei versenygépe sokkal jobban fekszik neki, így eredményesebben tud szerepelni.

„Úgy gondolom, hogy ezt a kérdést nekik kellene feltenni” – mondta Perez arra a kérdésre, hogy miként érzi, alulbecsülte-e a McLaren.

„Boldog vagyok itt (Force India), jól érzem magam, és nagyon motivált is vagyok. Mikor egy olyan autód van, amellyel hétvégéről hétvégére meg tudod mutatni a benned rejlő potenciált, egy másik szintre emel, mint versenyző.”

„Ezt nem éreztem a McLarennél, mert egy nagyon kemény szezonjuk volt. Talán a legrosszabb időben érkeztem hozzájuk.”

Perez azt is bevallotta, hogy kezdetben rosszul kezelte a McLaren szenvedését, mert biztos volt abban, hogy a wokingi alakulatnál folyamatosan ott lehet az élmezőnyben – ami nem így lett.

„Nem reagáltam a legjobb módon, mert nagyon frusztrált voltam” – magyarázta. „Az egyik hiba, amit elkövettem, hogy inkább frusztráltam magam, mintsem kihoztam volna a legjobbat az aktuális helyzetből.”

Hirdetés

„Mikor a McLarenhez igazoltam, arra számítottam, hogy a bajnoki címért harcolhatok, és nagyon ki voltam éhezve a sikerre. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a helyzet még rosszabb, mint a Saubernél volt.”

„Az autót nagyon nehéz volt vezetni a szezon első felében, nem csak egy rossz autó volt, hanem az egyenletesség is hiányzott. Nehéz volt a McLarennél, sokat szenvedtem, de sokat is tanultam és biztos vagyok abban, hogy ez segíteni fog nekem a későbbi karrieremben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!