Perez: A McLaren egyelőre sötétben tapogatózik

Sergio Perez bevallotta, hogy egyelőre csapata nem ismerte ki teljes mértékben az új versenygépet, jóllehet két hét múlva kezdetét veszi az idei szezon a Forma-1-ben.


Sergio Perez bevallotta, hogy egyelőre csapata nem ismerte ki teljes mértékben az új versenygépet, jóllehet két hét múlva kezdetét veszi az idei szezon a Forma-1-ben.

Perez csapattársa, Jenson Button a múlt heti tesztek után elmondta, hogy nehéz megítélni az MP4-28 teljesítményét, ami igencsak hullámzó – valamikor veri a mezőnyt, valamikor pedig csúnyán alulmarad a többiekkel szemben.

Az újságírók Pereznek is feltették a kérdést, hogy hasonlóan érez-e, amire ő helyeselve felelt, ám azt is hozzátette, hogy véleménye szerint semmivel sincsenek rosszabb helyzetben, mint riválisaik.

„Úgy gondolom, hogy nagyon sok dolgunk lesz a következő napokban, amik nagyon fontosak lesznek számunkra a szezonra való megfelelő felkészülés érdekében” – nyilatkozta a McLaren mexikói versenyzője Barcelonában.

„Mindenképpen a jelenleginél több információval szeretnénk megérkezni Melbourne-be. Volt néhány nehéz napunk, problémákkal tűzdelve, így egyelőre még nincs elegendő információ a birtokunkban. Fontos, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket. Biztos vagyok abban, hogy a teljes mezőnynek vannak problémái. Mindenki egy kicsivel felkészültebben szeretne megérkezni Melbourne-be.”

Pereznek már csak egy tesztnapja van arra, hogy még jobban hozzászokjon autójához, mielőtt élesben is bemutatkozna a McLaren színeiben.

„Az utolsó napomon meg szeretném ismerni azokat a fejlesztéseket, amik legutóbb felkerültek az autóra és a beállításokkal is foglalkoznom kell, hogy még kényelmesebben érezhessem magam a pilótafülkében” – magyarázta.

„Legutóbb nem voltam teljesen megelégedve a beállításokkal, így elvégeztünk néhány módosítást, amit mindenképpen ki szeretnék próbálni Melbourne előtt. Ha ez nem sikerül, akkor előre kell tekintenünk, mást nem is tehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!