Perez: A Mercedes a favorit Oroszországban - F1VILÁG.HU

Perez: A Mercedes a favorit Oroszországban

HIRDETÉS
Olaszországban egy büntetés miatt lecsúszott a dobogóról, Sergio Perez azonban azt reméli, a hétvégi Orosz Nagydíjon ismét jó formában versenyezhet majd a Red Bull.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 10: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 10, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A mexikói pilóta számára nehezen alakult a monzai hétvége: a versenyt csak a 9. helyről kezdte meg, innen kapaszkodott fel a 3. helyre, ám egy időbüntetés miatt végül elveszítette a dobogós eredményt, és csak egy 4. helyet szerzett.

A Red Bull versenyzője ennek ellenére úgy érzi, bőven voltak pozitívumai is az olaszországi versenyhétvégének.

„Tudtuk, hogy nem a monzai lesz a legjobb pálya nekünk, és sajnálatos, hogy a büntetés miatt elveszítettük a dobogót, de bőven vannak pozitívumai annak a hétvégének” – mondta Perez. „Másmilyen pálya következik most Oroszországban, szóval nagyon remélem, hogy folytatni tudjuk a jó formát, és már péntektől kezdve erősek leszünk.”

A rutinos versenyző hozzátette, nem kétséges, hogy hétvégén nagyon nehéz lesz legyűrni a Mercedest, hiszen a német istálló eddig verhetetlen volt Oroszországban.

„A Mercedes 2014 óta minden versenyt megnyert Szocsiban, szóval ők a favoritok ezen a hétvégén. Biztosan nehéz lesz legyőzni őket, de mint mindig, most is mindent beleadunk majd.”

„Kedvelem a szocsi pályát, mert nagyon technikás, gyors és ritmusos, ami szerintem izgalmassá teszi majd az időmérőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!