Friss hírek

Perez: A Mercedes nagyon erős lesz Silverstone-ban

A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez szerint fő riválisuk, a Mercedes nagyon erős lesz majd a hétvégi Brit Nagydíjon – már csak azért is, mert a német istálló több új fejlesztést is pályára visz majd.

Bár komolyabb újításokkal az ezüstnyilak már nem készülnek az idei szezonra, Silverstone-ban azért lesznek még új elemek, melyek felkerülnek Lewis Hamilton és Valtteri Bottas autójára.

Bár Lewis Hamilton szerint ettől még nem fognak a Red Bull elé kerülni, természetesen izgalmas küzdelemre lesz kilátás. Sergio Perez számára a másfél héttel ezelőtti Osztrák Nagydíj nem alakult fényesen, ám a mexikói igyekszik javítani.

A legutóbbi, spielbergi versennyel kapcsolatban Perez elmondta. „Nyilván nem az én napom volt, tanultam a történtekből, és a pozitívumokat vittem magammal arról a versenyről.”

„Tovább kell nyomnunk, és már a következő hétvégére összpontosítok, alig várom, hogy visszatérjünk Silverstone-ba. Izgatottan várom a rajongókat is, a légkör mindig sokkoló Silverstone-ban. Remélhetőleg csapattagjaink családtagjai is kint lesznek majd, és megnézik a versenyt – jó futam várhat rájuk!”

„Pozitívan és feltüzelve várom ezt a hétvégét, remélhetőleg újabb dobogós eredményt szerezhetünk.” 

Silverstone-ban debütál majd a Forma-1 új, sprintfutamos formátuma, ami Perez szerint egy igazán izgalmas kísérlet lesz majd.

„Érdekes lesz látni a Forma-1 új formátumát is. Csapatként rengeteg energiát kell fektetnünk abba, hogy megértsük az új formátumot, sok felkészülésre és gyakorlásra lesz szükség a hétvége előtt. Nagyon más lesz mindenki számára, határozottan izgalmas, és bízom abban, hogy a kemény munka kifizetődik majd.”

Perez azt mondja, szorosabb lehet a küzdelem hétvégén, már csak azért is, mert riválisuknak, a Mercedesnek is lesz néhány újítása Silverstone-ban.

„Igen, így gondolom, és láttam, hogy a Mercedes is fejlesztésekről beszélt, szóval meggyőződésem, hogy nagyon erősek lesznek ezen a hétvégén. Természetesen mi is minden tőlünk telhetőt megteszünk, és remélhetőleg az élen tudunk majd lenni. Meglátjuk, hogy alakul!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!