Friss hírek

Perez: A pole-ban kellene lennem

Sergio Perez, a Red Bull F1-es versenyzője úgy érzi, megszerezhette volna a pole pozíciót az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén – kicsit bosszantja, hogy erről 35 ezredmásodperccel lecsúszott.

Végül nem Lewis Hamilton és Max Verstappen között dőlt el a pole pozíció sorsa, hiszen a Red Bull másik pilótája, Perez közelebb került ahhoz, hogy elhappolja a Mercedes elől az első rajtkockát. 

Végül Perez mindössze 35 ezredmásodperccel csúszott le a pole-ról, 52 ezreddel megelőzve Verstappent – mindkét Red Bull hibázott gyorskörén, a mexikói szerint ezen múlt a pole pozíció számára. 

„A pole-ban kellene lennem ma” – nyilatkozta Perez az időmérőt követően. „Vétettem egy hibát az utolsó kanyarban, de ezzel együtt minden pozitív.”

„Csak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy folyamatosan javulunk, és a vasárnap az, ami számít.”

Perez pénteken Esteban Oconnal a második szabadedzésen, amivel egy kis plusz munkát adott a csapatnak, de hálás nekik, hogy felkészítették a versenygépet az időmérőre. 

„Gratulálok a csapatnak, tegnap vétettem egy hibát, emiatt keményen kellett dolgozniuk, szóval ez egy jó visszatérés volt. De a legfontosabb mindig az, hogy javulást mutatunk. Az alapján, ahol tegnap voltunk, nem számítottam arra, hogy ma itt leszek. Fejlődtünk, de fontos, hogy a második helyen vagyunk.”

A Red Bull pilótája a Q2-ben leggyorsabb körét lágy keverékekkel teljesítette, így vasárnap a rajtnál előnyben lehet Lewis Hamiltonnal és Max Verstappennel szemben. 

„Úgy gondolom, bármi megtörténhet holnap” – mondta a mexikói. „Eltérő stratégián vagyunk Lewishoz és Maxhoz képest. Szóval érdekes lesz látni, hogy mire leszünk képesek. A legfontosabb, hogy megszerezzük ezeket a pontokat, harcoljunk, mert most ez a prioritás számunkra.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!