Friss hírek

Perez: A Q1-ben felhasznált gumik hiányoztak a végén

Bár a második sorból rajtolhat vasárnap, Sergio Perez időmérője nem alakult könnyen Spielbergben. A mexikói versenyzőnek komoly gondjai támadtak a Q1-ben, ami hatással volt teljesítményére a kvalifikáció utolsó szakaszában is.

Perez az 5. legjobb időt autózta a szombati időmérő edzésen, Valtteri Bottas rajtbüntetése miatt azonban előrébb léphet egy helyet, így a 4. pozícióból kezdheti meg a vasárnapi futamot.

Elmondása szerint azonban nem volt sima az időmérő, a Q1-ben ugyanis valamiért nem volt jó autójának egyensúlya – emiatt pedig fel kellett használnia még egy szett gumit, ami viszont hiányzott az utolsó szegmensben.

„Egy kicsit csalódott vagyok a mai időmérő után, főleg a Q1 miatt, mivel, mert szerintem nagyon hátráltatta a mai kvalifikációt. Fel kellett használnunk egy második szett gumit is a Q1-ben, mert nem teljesen voltam elégedett az egyensúllyal az első etapban” – mondta a mexikói versenyző.

„És ezért a Q3-ban használt gumikon voltam kint az első körömön. Egész jónak tűnt a dolog, de amikor feltettük az új gumikat, nagyon komplikált kört futottam, és nem tudtam annyit javítani, mint reméltem.”

„Ki kell elemeznünk, mi is történt abban a bizonyos első etapban, főleg azért, mert itt nagyon aprók a különbségek, a középmezőny pedig ugyancsak szoros.”

Perez a lágy gumikkal jutott tovább a Q3-ba szombaton, ami azt jelenti, hogy csapattársával és Lewis Hamiltonnal ellentétben nem a közepes keverékű abroncsokkal vág neki a versenynek.

„Még így is jó stratégiánk van a holnapi versenyre a lágyakon rajtolva, és hosszú futam vár ránk, szóval van esélyünk, így nagyon várom már. Úgy gondolom, egy remek versenyt futhatunk majd. Gratulálok Maxnak, nagyszerű munkát végzett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Perez: A Q1-ben felhasznált gumik hiányoztak a végén
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!