Friss hírek

Perez: A Red Bull erősebben kezdi a szezont, mint tavaly

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez szerint csapata idén sokkal jobb formában kezdheti majd meg a Forma-1-es szezont, mint 2022-ben.

Az energiaital-gyárosok döcögősen kezdték az elmúlt idényt, mindkét versenyzőjüket technikai problémák hátráltatták ugyanis. Amint aztán megoldották ezeket, a Red Bull elképesztő dominanciába kezdett, Max Verstappen révén újra világbajnok lett, és a konstruktőri trófeát is elhódította.

A Red Bull RB19-es versenyautója az idei előszezoni teszteken pedig nemcsak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott – Sergio Perez pedig azt mondja, remek helyzetből várhatják a hétvégén rajtoló szezont.

Hirdetés
 

„A csapat kiemelkedő munkát végzett Milton Keynes-ben. A gyárban nagyon keményen dolgoztak télen” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Kétségkívül remek alapokkal rendelkezünk, egy olyan autóval, amivel dolgozni tudunk. Viszont azt gondolom, azt csak a következő hétvégén tudjuk meg, hogy hol is állunk valójában, hiszen ezeken a tesztnapokon nem igazán látjuk a teljes képet.”

A bahreini gyakorlás utolsó napján Perez vezette a Red Bull autóját, és 133 körig jutott.

„A tesztelés nagyon rövid, szóval nagyon fontos, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle” – mondta. „Ez remekül ment. Azt gondolom, sikerült jól kiismernünk az autónkat. Nyilván Bahrein nagyon nehéz a tesztelés szempontjából, a pálya állandóan változik, az aszfalt pedig nagyon durva. Szóval alapvetően azt gondolom, ez egy nehéz pálya a tesztelésre. De azt hiszem, megtettük, ami tőlünk telt. Sok elemzést végeztünk a beállítások és a gumik tekintetében. Teljesítettük a programunkat mindkét napon, aminek örülök.”

Perez azt mondja, a minimális elvárás az, hogy hétvégén ott legyenek a mezőny elejében.

„Fontos hétvége lesz. A körülmények hasonlóak lesznek, mint most. Nagyszerű lesz sokkal erősebben kezdeni a szezont, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: A Red Bull erősebben kezdi a szezont, mint tavaly
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát
Perez: Ezzel a hibával nagyon nehéz lesz versenyezni
Verstappen pole-ját egy madár és a gumik sem tudták megakadályozni
Verstappen a rajtrács élén, Perez a végén Melbourne-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!