Perez: A Red Bull erősebben kezdi a szezont, mint tavaly - F1VILÁG.HU

Perez: A Red Bull erősebben kezdi a szezont, mint tavaly

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez szerint csapata idén sokkal jobb formában kezdheti majd meg a Forma-1-es szezont, mint 2022-ben.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 25: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during day three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 25, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok döcögősen kezdték az elmúlt idényt, mindkét versenyzőjüket technikai problémák hátráltatták ugyanis. Amint aztán megoldották ezeket, a Red Bull elképesztő dominanciába kezdett, Max Verstappen révén újra világbajnok lett, és a konstruktőri trófeát is elhódította.

A Red Bull RB19-es versenyautója az idei előszezoni teszteken pedig nemcsak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott – Sergio Perez pedig azt mondja, remek helyzetből várhatják a hétvégén rajtoló szezont.

„A csapat kiemelkedő munkát végzett Milton Keynes-ben. A gyárban nagyon keményen dolgoztak télen” – fogalmazott a rutinos versenyző. „Kétségkívül remek alapokkal rendelkezünk, egy olyan autóval, amivel dolgozni tudunk. Viszont azt gondolom, azt csak a következő hétvégén tudjuk meg, hogy hol is állunk valójában, hiszen ezeken a tesztnapokon nem igazán látjuk a teljes képet.”

A bahreini gyakorlás utolsó napján Perez vezette a Red Bull autóját, és 133 körig jutott.

„A tesztelés nagyon rövid, szóval nagyon fontos, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle” – mondta. „Ez remekül ment. Azt gondolom, sikerült jól kiismernünk az autónkat. Nyilván Bahrein nagyon nehéz a tesztelés szempontjából, a pálya állandóan változik, az aszfalt pedig nagyon durva. Szóval alapvetően azt gondolom, ez egy nehéz pálya a tesztelésre. De azt hiszem, megtettük, ami tőlünk telt. Sok elemzést végeztünk a beállítások és a gumik tekintetében. Teljesítettük a programunkat mindkét napon, aminek örülök.”

Perez azt mondja, a minimális elvárás az, hogy hétvégén ott legyenek a mezőny elejében.

„Fontos hétvége lesz. A körülmények hasonlóak lesznek, mint most. Nagyszerű lesz sokkal erősebben kezdeni a szezont, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!