Friss hírek

Perez: Nem fogom cserben hagyni a Red Bullt!

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez nagyon bízik abban, hogy a győzelemért szállhatnak harcba a 2021-es Forma-1-es idény negyedik versenyén, a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Perez a 4. helyen ért célba a múlt vasárnapi, portimaói versenyen, a Red Bull pedig idén kiélezett küzdelmet folytat a Mercedesszel. A csapat célja természetesen a világbajnoki cím, Perez pedig biztos benne, egyre inkább képes lesz jó eredményeket szállítani az osztrák istállónak.

A Red Bull versenyzője a minap azt mondta, úgy érzi, egyre jobban összecsiszolódik a csapat idei autójával.

„Természetesen jobb dolgokat vártam, viszont én inkább úgy nézem a dolgokat, hogy a pohár félig tele van, és örülök annak a fejlődésnek, amit elértünk az autóhoz való alkalmazkodás terén” – mondta a rutinos mexikói.

„Az imolai és a portugáliai nagyon bonyolult versenyek voltak, de rengeteget tanultam. Ugyanolyan volt a tempónk, mint a versenyben vezetőknek, és szereztünk néhány értékes pontot. És csak jobb lehet a helyzet.”

„Rövid ideje vagyok itt, de amióta megérkeztem, a légkör nem változott, a csapatnál mindenki egy célért dolgozik: hogy versenyeket nyerjünk, és a bajnokságot tűztük ki célul. Ez teljesen más, mint amihez hozzászoktam, a motiváció pedig rendkívüli. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és a részese lehetek ennek. Biztos vagyok abban, hogy nem fogom cserben hagyni a csapatot.”

Perez úgy érzi, a Red Bullnak a hétvégi Spanyol Nagydíjon is esélyes lesz majd.

„Azt hiszem, a hétvége kezdetétől fogva harcban kell lennünk. Ez egy egyedi pálya, vannak nagyon lassú kanyarok, miközben a 3-as és a 9-es nagyon gyors. A kulcs tehát az, hogy megfelelő egyensúlyt találjunk, és vigyázzunk a jobb oldali gumikra. A szelet is figyelembe kell vennünk. Ez egy nagyon trükkös pálya, de ahogy mondtam, versenyképesnek kell lennünk kezdettől fogva, és a győzelemért kell harcolnunk.”

„Az időmérő nagyon fontos itt, szóval biztos vagyok, hogy készen állunk a kihívásra. Idén nem teszteltünk itt a télen, és tavaly a körülmények nagyon mások voltak, mint most, májusban. Kíváncsi vagyok, mire lesz képes az RB16B itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!