Friss hírek

Perez: A Red Bull továbbra is opció 2021-re

Továbbra is opció a Red Bull Forma-1-es csapata Sergio Perez számára – a mexikói versenyző Alex Albon helyére pályázik, az energiaital-gyárosok heteken belül dönteni akarnak.

Pereznek a szezon végén távoznia kell a Racing Point csapatától, helyét ugyanis a Ferraritól érkező Sebastian Vettel veszi át. A mexikóinak még nincs érvényes szerződése 2021-re, a Red Bull pedig már korábban megerősítette, ha nem hosszabbítanak az idén meglehetősen gyengén muzsikáló Albonnal, Perez, vagy Nico Hülkenberg veheti át a helyét.

Előbbi versenyző az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra is „opciónak” tartja a Red Bullt 2021-re.

„Nem zárom ki őket jelenleg” – mondta Perez. „Amíg nem erősítik meg a felállásukat, opciót jelentenek, ahogy minden más csapat, melynek nincs még bejelentett párosa. Persze ahogy haladunk előre az időben, úgy lesz egyre kevesebb lehetőség arra, hogy a rajtrácson maradjak a következő évre.”

Arra a kérdésre, hogy elfogadná-e, hogy „második számú” versenyző legyen Max Verstappen mellett, Perez elárulta: „Nem gondolkodtam még ezen részletesen.”

„A kettes számú státuszt a pályán adják. Meg lennék lepve, ha lenne olyan csapat, amelyik azt mondja neked, ha hozzájuk szerződsz, hogy te már másodhegedűs vagy. Meglepődnék ezen, de nyilván nem tudom, hogy mennek a dolgok a Red Bullnál.”

Perez hozzátette, hamarosan döntést kell hoznia jövőjével kapcsolatban.

„Elég vékony a vonal ezen a téren most. Eljön az idő, amikor az ember kockázatot vállal, és aztán meglátja, mi történik. Az idény lassan a végéhez ér, szóval szerintem fontos a csapatok számára is, hogy tudják, mi a helyzet. Én minden lehetséges opciót megvizsgálok, és nem húzhatom el sokáig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!