Portugál Nagydíj

Pérez: A versenyzőket „kicsinálják” majd az új autók

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Pérez: A versenyzőket „kicsinálják” majd az új autók

Sergio Pérez szerint az új versenyautók „kicsinálják” majd a versenyzőket a 2017-es szezont megelőző téli teszteken.


Sergio Pérez szerint az új versenyautók „kicsinálják” majd a versenyzőket a 2017-es szezont megelőző téli teszteken.

A Forma- 1 technikai szabályai jelentősen átalakulnak a következő idényre, a szélesebb autók, illetve abroncsok jóval komolyabb leszorítóerőt ígérnek, mint az elmúlt években.

A versenyzők először február 27-én, az első kollektív tesztnapon végezhetnek érdemi munkát új versenygépeikkel, Pérez pedig arra számít, fizikailag igencsak megterhelő napok várnak rájuk.

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg lesz semmisülve, amikor elkezdődnek a tesztek” – mondta a Force India versenyzője az Autosportnak.

„Ha vége egy szezonnak, és pár hónapig nem ülsz autóban, nehéz szimulálni az erőhatásokat, bármilyen géppel is készülsz. Szóval valahányszor újra beülsz az autóba, a nyakaddal küszködsz. Most, hogy az autók egy kicsit gyorsabbak lesznek, szerintem februárban mindenki panaszkodni fog a nyakára – a melbourne-i idénynyitóra viszont már rendben lesz mindenki.”

Arra a kérdésre, hogy változtat-e edzésmódszerein az új szabályok miatt, Pérez a következőt válaszolta: „Egy kicsit több izomra lesz szükség, illetve többre mindenből.”

A mexikói hozzátette, az új autók gyönyörűek lesznek majd.

„Nagyon királyul néznek majd ki. A látvány miatt kicsit aggódom, egészen pontosan amiatt, hogy milyenek lesznek a versenyek, és milyen nehéz lesz vezetni az autókat. Nem hinném, hogy az új szabályok miatt sokkal nehezebb dolgunk lesz… Fizikailag komolyabb igénybevétel lesz, de ehhez hozzá tudunk szokni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!