Perez a Verstapennel való kapcsolatáról vallott, le akarja győzni a világbajnokot - F1VILÁG.HU

Perez a Verstapennel való kapcsolatáról vallott, le akarja győzni a világbajnokot

A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez állítja, bár kívülről talán nem így tűnik, valójában óriási a tisztelet közte, illetve csapattársa, a címvédő Max Verstappen között.

A két pilóta idén már harmadik éve alkot egy duót a Red Bull csapatánál, és bár kezdetben valóban nagyon harmonikusnak tűnt viszonyuk, a tavalyi Brazil Nagydíjon úgy tűnt, mégsem olyan felhőtlen a kapcsolatuk. Akkor Verstappen a csapatutasításnak ellent mondva nem engedte el maga mellett a mexikóit, később pedig kiderült, ennek oka az lehet, hogy a holland szerint Perez a tavalyi Monacói Nagydíj időmérőjén szándékosan csapta falnak autóját, megakadályozva őt ezzel abban, hogy javítson addigi legjobbján.

Az esetnek végül nem lett következménye, a kedélyek pedig csitultak azóta, Perez azonban idén a szezon első versenyein igencsak erősnek mutatkozott Verstappennel szemben, elmondása szerint pedig célja a világbajnoki cím. Ezzel együtt a 33 esztendős pilóta azt mondja, nagy a tisztelet a Red Bull két pilótája között.

 

„Azért vagyok itt, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam magamnak is, de, hogy őszinte legyek, sokkal nagyobb a tisztelet egymás iránt, mint azt az emberek talán gondolják” – mondta a mexikói versenyző. „Nagyszerű a légkör a csapatnál, és mindig nagyon magas szintű a tisztelet csapaton belül egymás iránt a mérnökökkel is.”

„Úgy gondolom, mindketten elég érettek vagyunk már ahhoz, hogy tudjuk, mi helyes, és mi nem. Amíg ez így marad, addig nem számítok arra, hogy bármi is változik.”

Perez azt mondja, szeretne a vb-trófeáért harcolni 2023-ban, ugyanakkor jól tudja, Verstappen a Red Bull-lal olyan erős párost alkot, amit igencsak nehéz legyűrni.

„Természetesen, ha meg akarom nyerni a világbajnoki címet, leg kell gyűrnöm Maxot hétvégéről hétvégére, és fenn kell tartanom a következetességet a szezon során. Idén minden a következetességről szól. Megnyerhetsz 15 versenyt, de ha a többi futamon összetöröd magad és kiesel, vagy ilyesmi, akkor nem elég. El kell érni ezt a szintű következetességet, és versenyről versenyre kell haladni.”

„Nem kétséges, hogy nincs jelenleg más versenyző, aki olyan formában van, mint Max. A csapattal és ezzel az autóval határozottan őt a legnehezebb legyőzni. A maximumot kell kihoznom magamból, hogy a csúcsformámat nyújtsam minden áldott hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez a Verstapennel való kapcsolatáról vallott, le akarja győzni a világbajnokot
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!