Friss hírek

Perez: Akár meg is nyerhettem volna a futamot

A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája jelentős hátrányba került a Miami Nagydíjon, amikor az egyik szenzor motorhibát észlelt. Úgy érezte, jól működő autóval akár a futamgyőzelemre is képes lett volna.

Sergio Perez a negyedik rajthelyet szerezte meg az első Forma-1-es Miami Nagydíjra, a rajtot követően pedig azzal volt elfoglalva, hogy levadássza az előtte autózó Carlos Sainzot. Kettejük csatája azonban hamar véget ért, ugyanis a Red Bull egy ponton motorhibát jelzett Pereznek. A mexikói a hírek szerint körülbelül 30 lóerőnyi teljesítményt veszített, így komoly hátrányba került Sainz Ferrarijához képest.

Az utolsó 20 körben érkező biztonsági autós fázist kihasználva az előtte autózókkal ellentétben Perez kiállt a bokszba, így friss közepes keverékekkel várta a 11 körös sprintet. Ám hiába a gumielőny, a mexikói a legyengült motorral képtelen volt megelőzni a Ferrarit. Egyetlen alkalma adódott a támadásra, ám ezt nem tudta jobb pozícióra váltani.

Hirdetés
 

„Nagyszerű helyzetben voltam, de sajnos még a DRS segítségével sem tudtam Carlos közelébe kerülni, olyan nagy volt az egyenesbeli hátrányom. A kanyarokban nagyon keményen nyomtam, hogy közel tudjak maradni. A gumijaim túlmelegedtek. Amint lehetőségem adódott, bevetődtem, de túl koszos volt a pálya. Ezt követően képtelen voltam közel kerülni. Túl nagy volt a lemaradásom az egyenesben.”

Perez elmondása szerint „normális” motorral akár mindhárom előtte autózó pilótát képes lett volna megelőzni, de ez lehetetlen volt a körülbelül 10 km/órás tempóhátránya miatt.

Perez főnöke, Christian Horner megerősítette a pilóta állítását. Szerinte Perez mindent beleadott az újraindítást követően, és könnyedén dobogóra állhatott volna, ha nincs a problémája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!