Perez: Ami a Japán Nagydíjon történt, az a legalja! - F1VILÁG.HU

Perez: Ami a Japán Nagydíjon történt, az a legalja!

A Red Bull versenyzője, Sergio Perez elképesztőnek tartja, hogy a múlt vasárnapi Japán Nagydíjon munkagépet küldtek a versenypályára, miközben az autók még kint tartózkodtak. A mexikói azt mondja, évek óta nem látott ilyen kiábrándító dolgot a Forma-1-ben.

Pierre Gasly, az AlphaTauri francia pilótája került igencsak veszélyes szituációba Szuzukában: a futam legelején épp kerékcseréjét követően igyekezett utolérni a biztonsági autó mögé feltorlódott mezőnyt, amikor az egyik kanyarban éppen csak el tudott menni egy munkagép mellett – amit a korábban balesetező Carlos Sainz autójának mentésére küldtek be a pályára. A fiatal pilótát nagyon feldúlták a történtek, a verseny után pedig arról beszélt, két méteren múlt, hogy nem lett egy olyan tragikus baleset áldozata, mint 8 évvel ezelőtt ugyanezen a pályán honfitársa, Jules Bianchi.

Sergio Perez egyike volt azon pilótáknak, akik a verseny piros zászlós megszakításakor közösségi oldalukon már kifejtették véleményüket a történtekkel kapcsolatban. A mexikói a futam után leszögezte, soha többé nem fordulhat elő olyan, ami Japánban történt.

 

„Semmilyen körülmény közepette nem kellene munkagépet látnunk a pályán, miközben még az autók kint vannak. Tényleg nem tudhatjuk, mi történik!” – mondta a rutinos versenyző. „Nem számít, milyenek a körülmények, egyszerűen soha nem kellene megtörténnie, és nagyon remélem, hogy utoljára fordult elő, hogy bármilyen kategóriában mentésben segítő munkagépek vannak a pályán, miközben a versenyautók még kint vannak.”

Perez a versenyirányítás döntésével egyetértett, hogy piros zászlóval megszakították a versenyt, de nem mostanában látott olyan kiábrándító dolgot, mint most vasárnap, amikor is munkagép dolgozott a pályán, miközben a pilóták még kint voltak.

„Azt gondolom, hogy először, amikor még a rajtrácsra tartottunk, a pálya rendben volt még interekkel is, de a rajt előtt rákezdett az eső, az első körben pedig még jobban. Szóval igen, ebből a szempontból jó döntés volt megállítani a futamot, és elindítani akkor, amikor végül megtettük. De, ami nagyon az alja volt, és tényleg a legalja mindazok közül, amiket az elmúlt években láttam, hogy két munkagép kint volt a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Ami a Japán Nagydíjon történt, az a legalja!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!