Perez apja kitálalt: A Red Bullnál minden Verstappenre van hangolva - F1VILÁG.HU

Perez apja kitálalt: A Red Bullnál minden Verstappenre van hangolva

A Red Bull Forma-1-es csapatának minden Max Verstappen köré épül – erről beszélt nemrég egy interjúban Sergio Perez édesapja, Antonio.

A kétszeres világbajnok idén eddig 13 versenyt nyert meg, a jövő hétvégi Katari Nagydíjon pedig bebiztosíthatja újabb világbajnoki diadalát. Csapattársa, Perez ugyan továbbra is őrzi második helyét az összetett pontversenyben, jó ideje képtelen tartani a lépést Verstappennel.

Pedig az idény jól indult a mexikói számára, hiszen az első négy versenyből kettőt megnyert, ezután azonban jócskán lemaradt csapattársáról. Édesapja, Antonio Perez szerinte ez nem véletlen: egyszerűen arról van szó, hogy a Red Bull RB19-es autóját Verstappenre szabták.

„Minden Max köré van építve, neki (Pereznek) pedig tiszteletben kell ezt tartania” – mesélt fia helyzetéről az idősebb Perez az Esto című mexikói lapnak. „Az autó Maxra van hangolva, aki szereti, ha nagy a tapadás elöl. Checo inkább a hátsó tapadást preferálja, így egy olyan autót kell vezetnie, melyet Maxra szabtak.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke épp ezzel kapcsolatban nyilatkozott nemrég, miután a Mercedes-főnök Toto Wolff utalt arra, az energiaital-gyárosok kifejezetten Verstappenre fejlesztették az idei modellt. Horner szerint ez badarság, egész egyszerűen a leggyorsabb autót akarták megépíteni a 2023-as idényre.

Pereznek 2024 végéig szól a szerződése a csapattal, édesapja pedig azt mondja, bármely csapat szívesen dolgozna együtt fiával, hiszen nagyon értékes versenyzőnek számít a piacon.

„Checo második az összetettben, és pontosan ezért szerződtették a Red Bullhoz. Csak egy világbajnoknak van hely. Óriási rajongóbázisa van szerte a világon, és ő az egyetlen versenyző Latin-Amerikából. A világon bármelyik brand boldog lenne vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!