Friss hírek

Perez attól fél, nagy csattanás lesz a veszélyes dzsiddai pályán

Lenyűgözőnek tartja a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjnak otthon adó dzsiddai versenypályát Sergio Perez, a Red Bull versenyzője mégis azt érzi, az új aszfaltcsík szükségtelenül veszélyes.

Az utcai jellegű versenypálya rendkívül tempós, és számos beláthatatlan kanyar jellemzi, ez pedig már a szabadedzéseken is okozott hajmeresztő pillanatokat: Lewis Hamiltont az utolsó gyakorláson kis híján eltalálta a mögötte nagy tempóval érkező Nikita Mazepin.

A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez azt reméli, a mai versenyt megússzák nagy baleset nélkül.

„A pálya igazán jó – viszont nagyon-nagyon veszélyes” – mondta a mexikói pilóta a szombati időmérő után.

„Sok a tempós szakasz kanyarodás közben, és beláthatatlanok a kanyarok. Olyan érzés, mintha minden ok nélkül lenne túl veszélyes. Ha megnézünk néhány belső kamerás felvételt, elég ijesztő… Csak azt remélem, nem lesz nagy csattanás.”

„Egy kicsit szükségtelen a dolog ennél a tempónál, és bizonyos autókhoz képest ekkora tempókülönbségnél.”

A Red Bull versenyzője azt mondja, biztosan lesznek egyeztetések az F1 képviselői és a versenyzők között a hétvége után.

„A pálya fantasztikus, ne értsetek félre! Tényleg nagyon jó, király vezetni rajta! Csak azt érzem, hogy nagyon kockázatos. Ha valakinél félrecsúsznak a dolgok, nagyon csúnyán is elsülhet. Azt gondolom, nem szabad elfelejtenünk, hogy a biztonságnak kell prioritást élveznie.”

„Beszéltem néhány versenyzővel, és mindannyian ezt gondoljuk. Mi ülünk az autóban, és az a tempókülönbség, amit olykor látunk… Ha valami balul sül el, nagy baleset lehet belőle.”

„Nyilván a pálya karakteréhez egy kicsit hozzátartozik, de erről beszélnünk kell majd a verseny után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!