Friss hírek

Perez attól félt, a biztonsági autó ismét elveszi tőle a győzelmet

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj során Sergio Pereznek a tavalyi futam rémképeivel is meg kellett küzdenie, mielőtt győzelemre vezette a Red Bullt.

Tavaly biztosnak tűnő győzelmet veszített el Szaúd-Arábiában Sergio Perez, akit az élen állva rossz ütemben kapott el egy biztonsági autós fázis, így a riválisai olcsóbb kerékcserékhez jutva könnyedén kicsavarták a kezéből a győzelmet. Idén lehetősége volt visszavágni, és ezúttal élt is a lehetőséggel.

Bár a rajtnál elveszítette a vezetést Fernando Alonsóval szemben, néhány körrel később könnyedén átugrotta a spanyolt, és egyre távolodott tőle. Csak akkor remegett meg a keze, amikor a kerékcseréjét követően néhány körrel pályára küldték a biztonsági autót Lance Stroll műszaki hibája miatt…

Hirdetés
 

Keményebb volt, mint gondoltam!” – értékelte győzelmét Perez. „Az első etap során jó munkát végeztünk, de a biztonsági autó ismét megpróbálta elvenni tőlünk az első helyezést. De nem ma! Tavaly elveszítettem a győzelmet, szerencsére ma sikerült azt megszerezni. A csapat fantasztikus munkát végzett. Sokféle mechanikai problémánk volt a hétvége során, de nagyon keményen dolgoztak. Most nagyon örülök, ideje ünnepelni!”

Perez rögtön az első kanyarban pozíciót veszített Alonsóval szemben, miután nem sikerült tökéletesen a rajtja. Érzi, hogy ezen a területen még dolgoznia kell.

„Igen, ezzel még lesz dolgunk. Változtattunk a rajtprogramon, de még csiszolnunk kell rajta” – árulta el.

Perez dolgát a futam második felében a csapattársa, Max Verstappen is megnehezítette, aki a tizenötödik rajthelyről felzárkózva egyre közeledett rá. 4,5 másodpercnél közelebb nem sikerült hozzá kerülnie, de a leggyorsabb körért járó egy pontot azért elhappolta Pereztől.

„A legfontosabb, hogy ma a miénk volt a leggyorsabb autó, aminek nagyon örülök” – tette hozzá az eset kapcsán a futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez attól félt, a biztonsági autó ismét elveszi tőle a győzelmet
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!