Perez attól félt, a biztonsági autó ismét elveszi tőle a győzelmet - F1VILÁG.HU

Perez attól félt, a biztonsági autó ismét elveszi tőle a győzelmet

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj során Sergio Pereznek a tavalyi futam rémképeivel is meg kellett küzdenie, mielőtt győzelemre vezette a Red Bullt.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 19: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 19, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Tavaly biztosnak tűnő győzelmet veszített el Szaúd-Arábiában Sergio Perez, akit az élen állva rossz ütemben kapott el egy biztonsági autós fázis, így a riválisai olcsóbb kerékcserékhez jutva könnyedén kicsavarták a kezéből a győzelmet. Idén lehetősége volt visszavágni, és ezúttal élt is a lehetőséggel.

Bár a rajtnál elveszítette a vezetést Fernando Alonsóval szemben, néhány körrel később könnyedén átugrotta a spanyolt, és egyre távolodott tőle. Csak akkor remegett meg a keze, amikor a kerékcseréjét követően néhány körrel pályára küldték a biztonsági autót Lance Stroll műszaki hibája miatt…

Keményebb volt, mint gondoltam!” – értékelte győzelmét Perez. „Az első etap során jó munkát végeztünk, de a biztonsági autó ismét megpróbálta elvenni tőlünk az első helyezést. De nem ma! Tavaly elveszítettem a győzelmet, szerencsére ma sikerült azt megszerezni. A csapat fantasztikus munkát végzett. Sokféle mechanikai problémánk volt a hétvége során, de nagyon keményen dolgoztak. Most nagyon örülök, ideje ünnepelni!”

Perez rögtön az első kanyarban pozíciót veszített Alonsóval szemben, miután nem sikerült tökéletesen a rajtja. Érzi, hogy ezen a területen még dolgoznia kell.

„Igen, ezzel még lesz dolgunk. Változtattunk a rajtprogramon, de még csiszolnunk kell rajta” – árulta el.

Perez dolgát a futam második felében a csapattársa, Max Verstappen is megnehezítette, aki a tizenötödik rajthelyről felzárkózva egyre közeledett rá. 4,5 másodpercnél közelebb nem sikerült hozzá kerülnie, de a leggyorsabb körért járó egy pontot azért elhappolta Pereztől.

„A legfontosabb, hogy ma a miénk volt a leggyorsabb autó, aminek nagyon örülök” – tette hozzá az eset kapcsán a futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!