Friss hírek

Perez az autójára panaszkodik: Mérföldekre vagyok!

Rejtélyes probléma hátráltatta a Forma-1-es Brit Nagydíj nyitónapján Sergio Perezt, aki az egyetlen száraz pályás edzésen közel egy másodpercet kapott a legjobb időt autózó Sainztól.

Nehezen kezdődik a hétvégi Brit Nagydíj Sergio Perez számára. Az első, esős szabadedzése a többi pilótához hasonlóan lényegében gyakorlás nélkül telt, a második, száraz pályás nekifutását pedig egy rejtélyes műszaki probléma hátráltatta. A mexikói így 0,8 másodperces hátránnyal a hetedik helyen zárta a péntek délutáni gyakorlást, amivel kapcsolatban nyilvánvalóan elégedetlenségét fejezte ki. Úgy fogalmazott, „mérföldekre” van attól, amit a szimulátoros felkészülés alapján várt.

„Azt gyanítjuk, hogy valami nem stimmel, de a végén, amikor megpróbáltuk megérteni, csak egy nagyon-nagyon rövid hosszú etapot tudtunk teljesíteni, szóval nem ez volt a legjobb kezdés. Hátrányba kerültünk, szóval ki kell derítenünk, mi történt.”

Hirdetés
 

Perez szerint a Red Bull valamilyen rejtett aerodinamikai problémára gyanakszik.

„Van [ötletünk], tudomásom szerint aerodinamikai eredetű lehet, de a részletekbe nyilván nem mehetek bele. Nehéz lesz megoldani, de csináltunk már ilyet. Ezekben a gyors kanyarokban magabiztosságra van szükség, szóval ha ezt visszaszerzem, akkor minden rendben lesz. A Ferrari erősnek tűnik, de semmi extra. Remélem, holnap velük egy szintet tudok majd hozni” – tette hozzá.

Perez csapattársa, a címvédő Max Verstappen 0,2 másodperces hátránnyal a negyedik helyen zárta a péntek délutáni edzést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!