Perez az autójával és a nagy lemaradásával küzd - F1VILÁG.HU

Perez az autójával és a nagy lemaradásával küzd

A Red Bull mexikói Forma-1-es pilótája nehéz napot tudhat maga mögött a Francia Nagydíjon. A két szabadedzésen több akadályba is ütközött, így csak a tizedik helyen zárt.

Jelentős hátrányból kell felépítenie a Paul Ricard-i F1-es hétvégéjét Sergio Pereznek, aki a pénteki edzésnap mindkét szabadedzésén egy másodpercen kívül zárt csapattársa, Max Verstappen mögött. A pályával ismerkedve az első szabadedzésen megpördült, később pedig szereléssel ment el a gyakorlási idejének egy része, így sok munka vár rá az időmérő edzés előtt.

Jelenleg nem érzem valami jól magam az autóban. Szerintem alapos munkára és megértésre van szükség az éjszaka folyamán. Az időmérőre és a futamra megpróbálok minél jobban felkészülni” – magyarázta.

Perez a második szabadedzés egy részét a bokszban töltötte, amivel kapcsolatban az alábbi információkat osztotta meg.

„Volt némi csúszás. Semmi komoly nem történt. A keresztstabilizátorral volt valami, de semmi jelentős.”

A csúszás miatt a lágy gumikról Perez kevesebb információt tudott összegyűjteni, mint szeretett volna. Ez azt jelenti, hogy az időmérő előtti utolsó, harmadik szabadedzésen több munka vár rá.

„Nagyon, nagyon rövid etapot mentem a lágyakon. Ez van, remélhetőleg holnap össze tudom magam szedni és harcban leszek” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!