Perez: Az egykörös tempón még javítanom kell - F1VILÁG.HU

Perez: Az egykörös tempón még javítanom kell

Csak a 10. helyen zárta a Bahreini Nagydíj pénteki nyitónapját Sergio Perez, a Red Bull versenyzője viszont azt mondja, összességében elégedett, a versenytempója ugyanis bizakodásra ad okot.

Perez Alexander Albon helyét vette át idén a Red Bullnál, a csapat pedig azt várja tőle, hogy képes lesz tartani a lépést ifjú csapattársával, Max Verstappennel.

Nos, a pénteki szabadedzéseken ez annyira még nem sikerült, tény azonban, a tempó majd a szombati időmérőn, és a vasárnapi versenyen számít igazán.

 

Perez azt mondja, az időmérő tekintetében még van hová fejlődnie, a versenytempóval viszont elégedett.

„Nagyszerű érzés végre újra versenyhétvégén szerepelni, és elégedett is vagyok azzal, ahogy eddig mentek a dolgok” – mondta a rutinos mexikói.

„Sikerült előrelépéseket tenni. Ha összegeznem kellene a napomat, azt mondanám, a rövid etapokat tekintve van még tennivaló, mivel nem érzem még azt, hogy eggyé váltam az autóval, és még gondolkodnom kell, hogy mit is csinál az autó. A hosszú etapokon viszont kényelmesebben éreztem magam, és szerintem a tempó is megvan, ez pedig pozitívum.”

„Azt hiszem, lesz még dolgunk a lágy gumikkal, mivel van lehetőség a fejlődésre ezen a téren, de az autó jól teljesít, a tempó rendben van, szombaton pedig szoros időmérő várható. Szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól teljesítünk, és jól kezdjük az idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!