Perez az élen, Hamilton csak 6. az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Perez az élen, Hamilton csak 6. az időmérő előtt

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Sergio Perez végzett az élen a Forma-1-es Amerikai Nagydíj utolsó szabadedzésén. A mexikói mögött Carlos Sainz lett a 2., Max Verstappen pedig a 3. Lewis Hamilton csak a 6. legjobb idővel zárta a tréninget.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 22: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2021 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

A Forma-1 csapatai kedvező körülmények közepette folytathatták a munkát Texasban: a mezőnyt száraz aszfalt, és 31℃ körüli levegőhőmérséklet fogadta, így minden adott volt ahhoz, hogy mindenki a lehető legjobban felkészüljön az időmérő edzésre.

A 60 perces gyakorlás során a legjobb kört – akárcsak a pénteki második szabadedzésen – Sergio Perez futotta meg. A Red Bull versenyzője 1 perc 34,701 másodperces idővel végzett az élen. Bár Max Verstappen és Lewis Hamilton is futott nála jobb kört, mindkettejük idejét törölték négykerekes pályaelhagyás miatt.

A 2. pozícióban a Ferrarival versenyző Carlos Sainz végzett 1 tizedes lemaradással, míg Verstappen végül a 3. helyen zárta a gyakorlást Lando Norrist és Valtteri Bottast megelőzve.

A McLaren remek formában hangolt az időmérőre, hiszen Norris 4. helye mellett Daniel Ricciardo egy 7. pozíciót szállított a csapatnak.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton csak 6. lett fél másodperces hátránnyal.

A top 10-ben Charles Leclerc (Ferrari) és Esteban Ocon (Alpine) zárt még.

Nem remekeltek az Aston Martinok: Sebastian Vettel 11., Lance Stroll pedig csak 16. lett. Jól ment viszont a két Williams pilóta, hiszen George Russell a 12., míg Nicholas Latifi a 14. legjobb idővel zárta az utolsó gyakorlást.

Fernando Alonso csak 17. lett, az ő autójában ráadásul motort cseréltek, így biztosan a mezőny végéről rajtol majd vasárnap.

A sort a Haas versenyzői zárták Mick Schumacher – Nikita Mazepin sorrendben.

Hirdetés

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!